Faza dva: Britanska vlada odobrava bliski kontakt na treningu

Vlada Velike Britanije objavila je smjernice za profesionalne sportiste kako da se po fazama vraćaju ozbiljnom treningu, a u srijedu će Premijer liga glasati o treninzima sa bliskim kontaktom
428 pregleda 0 komentar(a)
Premijer liga, Foto: Rui Vieira, Rui Vieira
Premijer liga, Foto: Rui Vieira, Rui Vieira

Fudbaleri Premijer lige uskoro će smjeti da imaju bliske kontakte i treninge na kojima će moći da imaju veći takmičarski naboj.

Vlada Velike Britanije objavila je smjernice za profesionalne sportiste kako da se po fazama vraćaju ozbiljnom treningu, a u srijedu će Premijer liga glasati o treninzima sa bliskim kontaktom.

Zvaničnici Ministarstva zdravlja i sportski ljekari su dobili smjernice koje dozvoljavaju takmičarske i treninge sa bliskim kontaktom, ali u strogo kontrolisanim medicinskim uslovima. Ovo je druga faza vladinih protokola, a treća bi trebalo da donese povratak na terene u junu.

"Faza dva se opisuje kao uspostavljanje bliskog kontakta gdje se trenira u parovima, malim grupama i/ili timovima koji mogu da imaju mnogo bliži kontakt (npr. sparingovanje u borilačkkim sportovima, uklizavanja u fudbalu...)", stoji u smjernicama Vlade.

Premijer liga bi trebalo da se nastavi 12. juna.

Bonus video: