Federer povrijeđen i iskren: Nisam zaslužio pobjedu, moraću bolje u polufinalu

"Imao sam sreće danas, Sandgren je zaslužio ovu pobjedu. Sreća me pogledala jer nisam kontrolisao nijednu od tih sedam meč lopti koje je imao. Hvala publici i protivniku na odličnoj partiji", rekao je Federer nakon plasmana u 15. polufinale Melburna
4515 pregleda 3 komentar(a)
Federer, Foto: AP
Federer, Foto: AP
Ažurirano: 28.01.2020. 10:45h

Rodžer Federer je još jednom uradio nemoguće - sedam meč lopti imao je Tenis Sandgren u četvrtfinalu Australijan opena, spasao ih sve i pobijedio 6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3 nakon tri i po sata igre.

Švajcarac je nakon meča otkrio da je igrao povrijeđen.

"Namučile su me noge i leđa, ali sam procijenio da mogu da idem dalje i izborim se s tim problemom. Tako je i bilo, iako je moglo sve da bude gotovo u četiri seta. Dobro poznajem svoje tijelo pa sam bio spreman na takav rizik. Da je problem bio ozbiljniji, sigurno bih se predao", kazao je Federer, koji nikada u karijeri nije predao meč.

Priznao je da nije zaslužio pobjedu.

"Imao sam sreće danas, Sandgren je zaslužio ovu pobjedu. Sreća me pogledala jer nisam kontrolisao nijednu od tih sedam meč lopti koje je imao. U polufinalu ću morati bolje ili idem na skijanje u Švajcarsku", rekao je Federer nakon plasmana u 15. polufinale Melburna.

Bonus video: