Ferguson: Nisam uticao na sudije

"Imam najlošiji rekord od svih trenera u istoriji engleskog fudbala, morao sam da platim 100.000 eura kazni, često sam bio suspendovan. I to je uticaj na suđenje...", rekao je Ferguson
5 komentar(a)
Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2013. 10:12h

Bivši trener fudbalera Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da tokom karijere nije uticao na sudije.

Bivši fudbalski sudija Mark Hejlsi rekao je početkom nedjelje da je imao "dobar odnos" sa Fergusonom, nakon čega su mediji spekulisali da je trener tokom višegodišnjeg boravka u Junajtedu imao nedozvoljen uticaj na sudije.

"Ne mogu da vjerujem... Sigurno je mislio da je važno da u svojoj knjizi mora da ima poglavlje o Aleksu Fergusonu. Većina trenera, pogotovo na sjeverozapadu zemlje su ga podržavali, kao i mnogi fudbaleri, kada se liječio od raka. To je bio uzašan period za njega, a fudbalska braća su ga podržala", rekao je Ferguson za klupsku televiziju.

Ferguson, koji je tokom karijere često bio u sukobu sa sudijama, rekao je da nikada nije uticao na suđenje.

"Najsmješnije je to da sam, navodno, uticao na sudijsku organizaciju. Imam najlošiji rekord od svih trenera u istoriji engleskog fudbala, morao sam da platim 100.000 eura kazni, često sam bio suspendovan. I to je uticaj na suđenje...", rekao je Ferguson.

Ferguson je u maju završio karijeru i za 27 godina sa Mančester junajtedom osvojio je 38 trofeja, od kojih 13 šampionskih titula, dvije Lige šampiona, pet FA kupa, četiri Liga kupa i svjetsko klupsko prvenstvo.

Bonus video: