Ferguson "sjedi i razgovara" sa porodicom u bolnici

Operacija je bila uspješna i način na koji 76-godišnjak reaguje na tretman doktorima i bližnjima daje ohrabrenje, iako su svjesni da je će put do potpunog oporavka biti dug
60 pregleda 2 komentar(a)
Aleks Ferguson, Ser Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Aleks Ferguson, Ser Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2018. 07:32h

Ser Aleks Ferguson izašao je iz kome i pokazuje obećavajuće znake oporavka nakon hitne operacije na mozgu.

Slavni trener je i dalje na intenzivnoj njezi, ali je u ponedjeljak sjedio i razgovarao sa porodicom i prijateljima u bolnici u koju je primljen u subotu, piše Dejli mejl.

Operacija je bila uspješna i način na koji 76-godišnjak reaguje na tretman doktorima i bližnjima daje ohrabrenje, iako su svjesni da je će put do potpunog oporavka biti dug.

Kapiten Mančester Junajteda Majkl Kerik kazao je da je bio "razoren" kada je čuo vijesti o Fergusonovoj hospitalizaciji.

"Bila je to teška subotnja noć i svi smo čekali dobre vijesti. Svi smo se molili i mislili na njega, Keti i porodicu. Ovo je teško vrijeme za sve, ali nadam se da će se izvući. Podrška koju je dobio širom svijeta najbolji je dokaz koliko ga ljudi poštuju", kazao je Kerik.

Rajan Gigs, legenda Junajteda i sadašnji trener Velsa, kazao je da je bio u šoku kada je čuo vijesti.

"On je imao najveći uticaj na moju karijeru, kako na terenu, tako i van njega. Ali čujem da je operacija bila uspješna i mislim da je narednih par dana ključno. Sada je vrijeme da se molimo i nadamo da će se potpuno oporaviti. Znam da je borac i zato vjerujem da će uspjeti", kazao je Gigs za velški BBC.

Odbrambeni igrač Junajteda Fil Džons, kojeg je Ferguson doveo iz Blekburna 2011. godine, kaže da mu je slavni trener "kao otac".

"On je za mene velika legenda, čovjek koji mi je dao priliku da igram za jedan od najvećih klubova na svijetu i primio me kao otac. Bili smo šokirani, ali poznajem ga i znam da je u stanju da se izbori, nadajmo se da će se oporaviti. Ima porodicu i prijatelje kraj sebe, podršku svih u Junajtedu i cijelog fudbalskog svijeta. Svi ga bodrimo i siguran sam da će biti dobro"; kazao je Džons.

Bonus video: