Fifa: Nije donijeta odluka o promjeni termina SP u Kataru

Fifa je u saopštenju navela da je to lično mišljenje generalnog sekretara, ali mediji spekulišu da će gotovo sigurno Mundijal u Kataru biti održan u novembru.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2014. 23:27h

Svjetska fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da nije donijela odluku o promjeni termina održavanja Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, uprkos tome što je njen generalni sekretar Žerom Valke rekao da se takmičenje "neće održati u junu i julu", kako je predviđeno.

Valke je juče francuskim medijima rekao da će se umjesto u junu i julu, Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine "najvjerovatnije održati između 15. novembra i najkasnije 15. januara".

On je rekao da su temperature u Kataru tom periodu sa 25 stepeni Celzijusa "kao toplo proljeće u Evropi" i da je to "savršeno za fudbal".

Fifa je u saopštenju navela da je to lično mišljenje generalnog sekretara, ali mediji spekulišu da će gotovo sigurno Mundijal u Kataru biti održan u novembru.

"Generalni sekretar Žerom Valke rekao je svoj stav - da bi Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru trebalo da se održi tokom zime, a kao mogući termin naveo je period između 15. novembra i 15. januara. Međutim, o tačnom datumu se i dalje razgovara sa svim učesnicima", navodi se u saopštenju Fife.

"Izvršni komitet Fife neće doneti nijednu odluku prije predstojećeg Svjetskog prvenstva u Brazilu", dodaje se.

Potpredsednik Fife Džim Bojs rekao je da je "totalno iznenađen" Valkeovim izjavama.

Fifa je u oktobru prošle godine počela konsultacije oko termina održavanja Svjetskog prvenstva 2022. godine, pošto su tokom leta u Kataru velike vrućine.

Prosečne temperature tokom ljeta u toj zemlji su između 35 i 45 stepeni Celzijusa.

Bonus video: