Fifa pomjera ljetnji prelazni rok, slobodni agenti mogu da ostanu do kraja sezone

„Pokušaćemo da iskoordiniramo da prelazni rok bude obavljan istovremeno u više liga, ali ćemo to raditi oprezno kako ne bismo transferima narušavali regularnost takmičenja”, navodi se u saopštenju
1560 pregleda 0 komentar(a)
Prvi čovjek Fife Đani Infantino, Foto: Beta/AP
Prvi čovjek Fife Đani Infantino, Foto: Beta/AP

Svjetska fudbalska federacija (Fifa) potvrdila da se pomjeranje ljetnjeg prelaznog roka nalazi u preporukama koje će dati ligama.

Fifa će biti fleksibilna i dozvoliće pomjeranje termina prelaznog roka kako bi on kao i obično bio obavljen između kraja tekuće i početka sljedeće sezone. Takođe, pokušaćemo da iskoordiniramo da prelazni rok bude obavljan istovremeno u više liga, ali ćemo to raditi oprezno kako ne bismo transferima narušavali regularnost takmičenja”, navodi se u saopštenju.

Rečeno je i da će igrači kojima ugovori ističu 30. juna moći da u istom klubu završe ovu sezonu, kad god se ona nastavila.

To predlažemo da bi bile ispoštovane prvobitne namjere obje strane da se ugovor zaključuje na kraju jedne sezone. Isti princip će se primijeniti na ugovore koji su dogovoreni tako da počnu sa početkom nove sezone. Početak važenja takvih ugovora odlaže se na stvarni početak sezone”, kaže Fifa.

Bonus video: