Fifa zadovoljna kako napreduje Crna Gora

"Naša zemlja je procentualno zabilježila najveći porast u Evropi prema broju novoformiranih klubova i registrovanih igrača, uz formiranje dvije nacionalne selekcije", kazala je Mijović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2012. 21:04h

Na redovnoj godišnjoj Konferenciji za ženski fudbal koju organizuje FIFA, crnogorski Savez dobio je nove smjernice za rad sa nježnijim polom. Na konferenciji koja je prethodne sedmice održana u Rimu učestvovali su svi predstavnici saveza članica Uefe, a Crnu Goru su predstavljali direktor GrassRoots kancelarije FSCG Zoran Mijović i njegov asistent i koordinator za ženski fudbal Sandra Mijović.

"Tokom konferencije imali smo nekoliko veoma značajnih sastanaka sa odgovornim ljudima iz Fife i Uefe koji su izrazili veliko zadovoljstvo napretkom razvoja ženskog fudbala u Crnoj Gori. Naša zemlja je procentualno zabilježila najveći porast u Evropi prema broju novoformiranih klubova i registrovanih igrača, uz formiranje dvije nacionalne selekcije", kazala je Mijović.

FSCG je dobio ponudu za saradnju i pomoć Fife u razvoju ženskog fudbala u Crnoj Gori, na osnovu koje je dogovorena organizacija seminara za edukaciju trenera u našoj zemlji.

Naša delegacija je iskoristila sastanak sa predstavnicima evropskih zemalja da stupi u kontakt sa selektorima koji su zainteresovani za odigravanje prijateljskih mečeva sa našim ženskim reprezentativnim selekcijama.

Bonus video: