Filip Kostić na meti Crne Gore

On je u utorak veče protiv Španije postigao pogodak koji je potvrdio plasman „orlića” na Evropsko prvenstvo naredne godine u Češkoj.
61 pregleda 32 komentar(a)
Filip Kostić, Foto: Www.voetbalprimeur.nl
Filip Kostić, Foto: Www.voetbalprimeur.nl
Ažurirano: 19.10.2014. 20:04h

Mladi reprezentativac Srbije Filip Kostić, član Štutgarta, mogao bi da obuče dres reprezentacije Crne Gore, javio je RTS.

Prema toj informaciji, Fudbalski savez Crne Gore ponudio je 21-godišnjem krilnom napadaču da debituje za seniorsku selekciju naše zemlje.

Kostić je u utorak veče protiv Španije postigao pogodak koji je potvrdio plasman „orlića” na Evropsko prvenstvo naredne godine u Češkoj.

Ukoliko prihvati poziv Crne Gore, Kostić će izgubiti mogućnost da ubuduće nastupa za Srbiju, za čiji seniorski tim nije odigrao nijedan meč.

Karijeru je počeo u kragujevačkom Radničkom, a od 2012. do 2014. godine branio je boje Groningena, za koji je odigrao 43 meča i dao 11 golova.

Ljetos je pojačao Štutgart i do sada je odigrao osam utakmica.

U subotu je omogućio svom timu da osvoji bod protiv Leverkuzena (3:3).

Samo dva minuta pošto je ušao u igru, asistirao je Martinu Harniku za izjednačenje.

Ostaje da se vidi da li je upravo Kostić igrač na kojeg je naš selektor Branko Brnović mislio kada je poslije susreta sa Austrijom rekao da će se uskoro znati da li će crnogorska reprezentacija dobiti pojačanje, jer su u toku pregovori sa jednim igračem.

Bonus video: