Finale Roma - Lacio!

Kakvo finale Kupa Italije - Roma i Lacio sudariće se 26. maja, i to na Olimpijskom stadionu u Rimu!
2 komentar(a)
Destro, Foto: Beta AP
Destro, Foto: Beta AP
Ažurirano: 17.04.2013. 21:32h

Kakvo finale Kupa Italije - Roma i Lacio sudariće se 26. maja, i to na Olimpijskom stadionu u Rimu!

Biće to prvi rimski derbi u finalu Kupa u istoriji italijanskog fudbala. Roma ima šansu da osvoji 10. trofej u ovom takmičenju, što još nikom nije pošlo za rukom (Juventus i Roma imaju devet pehara), a Lacio da prigrabi šesti trofej.

Nakon što su Lacijali prije dva mjeseca eliminisali Juventus, sinoć je to uspjelo i Romi protiv Intera, u odloženom revanšu polufinala. Ponovo je gledana je egzibicija tima Aurelija Andreacolija, koja je na “Đuzepe Meaci” slavila sa 3:2, uz još bolju igru nego na prvom meču na “Olimpiku”, kada je bilo 2:1.

Inter se ipak nadao, jer je od 22. do 55. minuta imao rezultat koji ga vodi u finale. Pogodio je Džonatan, nakon akcije u kojoj su dva fudbalera izigrala kompletnu odbranu Intera.

A onda je krenula simultanka rimskog tima, šanse su se ređale kao na traci prije nego što je Matea Destro u 55. minutu elegantnim dodirom prebacio Handanovića za erupciju oduševljenja nekoliko hiljada navijača Rome u Milanu.

Inter je tada stao, a Roma nastavila da se poigrava, što je rezultiralo sa još dva gola u mreži Intera. Destro je u 69. minutu krunisao sjajno ubacivanje Balzaretija, a Torosidis u 73. završio sve sam i dijagonalom pogodio same rašlje Handanovićevog gola. Alvarez je u finišu samo ublažio poraz Intera.

Tako je nakon Španije (Real - Atletiko) i Italija dobila veliki derbi glavnog grada u finalu...

Bonus video: