Fiorentina pobijedila Inter u 91, sada se i Milan nada Ligi šampiona

52 pregleda 1 komentar(a)
Rodrigo Palasio, Foto: Beta/AP
Rodrigo Palasio, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.02.2016. 21:58h

Inter je izgubio u Firenci i udaljio se od trećeg mjesta, a opet je bez bodova, kao i u duelima sa Sasuolom, Lacijom i Karpijem, ostao u sudijskoj nadoknadi.

Nije to onaj Inter iz većeg dijela prve polusezone, a "viola" je na kraju pobijedila sa 2:1, iako je gubila na poluvremenu. Tim Paula Souze je tako ostao na tom trećem mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Ne želimo da odustajemo, borićemo se za plasman u Ligu šampiona. Bitno je da iz meča u meč pokazujemo da smo spremni da istrajemo", rekao je Borha Valero, strijelac prvog gola za Fiorentinu.

Tri boda domaćinu donio je rezervista Kuma Babakar u 91. minutu, samo četiri pošto je ušao umjesto Josipa Iličića kada je Inter ostao sa desetoricom (sudija Macoleni je katastrofalno reagovao i isključio Aleksa Telješa). Babakar je pogodio nakon što je Samir Handanović loše odbio šut Maura Zaratea.

Prethodno, Marcelo Brozović je pogodio za „crno-plave”, a poravnao Valero.

Fiorentina sada ima 49 bodova, dva više od Rome na 4. mjestu, četiri od Intera, a sedam od Milana, koji je savladao Đenovu sa 2:1.

"Rosonerima" je prednost donio Karlos Baka u 5. minutu, kasnije je Keisuke Honda udvostručio vođstvo, a poraz „grifona” samo je ublažio Alesio Ćerći u sudijskoj nadoknadi. Meč će se pamtiti i po tome što je Siniša Mihajlović po završetku, nezadovoljan načinom na koji je njegov tim odigrao finiš, bukvalno nasrnuo na Marija Balotelija (ušao pet minuta prije kraja).

"Umalo smo prokockali sve. Nismo smjeli da dozvolimo ovakav finiš", istakao je Mihajlović.

Bolonja je donedavno strahovala za opstanak, a sada je potpuno mirna. Pogotovo nakon pobjede u gostima nad Udinezeom od 1:0 - tri boda na "Friuliju" donio je Matija Destro u 79. minutu.

Rezultati

Fiorentina - Inter 2:1 (Valero 60, Babakar 90+1 - Brozović 26.)

Milan - Đenova 2:1 (Baka 5, Honda 64 - Ćerći 90+3)

Palermo - Torino 1:3 (Đilardino 3 - Imobile (penal) 19, 69, Gonzales (autogol) 31)

Sampdorija - Atalanta 0:0

Udineze - Bolonja 0:1 (Destro 79)

Subota

Juventus - Napoli 1:0

Kjevo - Sasuolo 1:1

Empoli - Frozinone 1:2

Petak: Karpi - Roma 1:3;

Četvrtak

Lacio - Verona 5:2.

Tabela

Bonus video: