Fiorentini malo i dva gola Jovetića (video)

Meč je završen neriješenim rezultatom 2:2, iako je "viola" dva puta vodila
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2011. 21:19h

Stevan Jovetić je činio čuda, navijači su sa njim sanjali pobjedu nad Katanijom, a onda se situacija na „Frankiju” pretvorila u košmar - Sicilijanci su izvukli bod (2:2), a publika prvi put javno stala protiv trenera Siniše Mihajlovića.

Sve što je crnogorski majstor sinoć uradio izgleda nije bilo dovoljno, to su konstatovali i italijanski mediji nakon što je Fiorentina prokockala meč u kojem je Jovetić pokazao da je povreda prošlost i da je opet vođa tima...

„Super Jovetić je bio malo za Fiorentinu”, napisao je „Korijere delo sport”.

"Zadovoljan sam što sam bio strijelac, ali ne mogu da budem srećan kada nismo pobijedili. Morali smo da osvojimo tri boda. Okrećemo se meču sa Juventusom koji je već u utorak, taj duel je jako važan za navijače i klub", rekao je Jovetić.

Legrotalje: Jovetić je šampion

"Jovetić? On je pravi šampion, odavno je pokazao da je igrač za velike klubove", rekao je štoper Katanije Nikola Legrotalje nakon utakmice.

Dva gola bivšeg kapitena Partizana i nije teško opisati - oba je postigao sa 20 metara, prvi je bio demonstracija snage, drugi klase.

"Fiorentina je dala dva evrogola", jadao se Legrotalje koji je žalio što njegov tim nije odnio sva tri boda.

Međutim, Vinćenco Montela je na kraju bio zadovoljan i tim jednim, a donijeli su mu ga Delvekio i Maksi Lopes koji je pogodio mrežu Boruca osam minuta prije kraja.

Fiorentina nakon sedam mečeva ima devet bodova, ali najveći problem predstavlja sukob navijača i Mihajlovića.

"Zvižduci upućeni meni? Bolje i meni, nego ekipi. Da smo pobijedili bili bi u samom vrhu, ali ja vjerujem u ovo što radimo", istakao je Mihajlović.

U njegovu odbranu je stao i predsjednik Andrea dela Vale.

"O smjeni ne želim da diskutujem, Mihajlović je siguran. Razumijem da su navijači razočarani, ali nikom nije teže nego igračima i treneru. Ovaj meč smo morali da riješimo ranije", rekao je Dela Vale.

Karaćolo šokirao Juventus

Juventus je prvi na tabeli, ali nije svemoćan i neuništiv - dokazala je to i Đenova koja je hrabrom igrom osvojila bod u Torinu (2:2).

Mirko Vučinić je igrao do 83. minuta (učestvovao kod drugog gola Matrija), a trener Antonio Konte ga je zamijenio (ušao Miloš Krasić) samo 120 sekundi prije nego što je Andrea Karaćolo iskoristio grešku odbrane „stare dame” i postavio konačan rezultat.

Antonio Konte

Juve je tako nakon pobjede nad Milanom u kojoj je najavio bitku za Skudeto pokvario utisak sa dva remija (u prošlom kolu je igrao bez golova u Veroni).

Rezultati

Juventus - Đenova 2:2

Matri 6, 58 - Rosi 31, Karaćolo 86.

Fiorentina - Katanija 2:2

Jovetić 20, 62 - Delvekio 43, Lopes 82.

Sjutra

Leće - Milan 12.30

Roma - Palermo 15.00

Kaljari - Napoli

Inter - Kjevo

Parma - Atalanta

Sijena - Ćezena

Udineze - Novara

Bolonja - Lacio 20.30

Bonus video: