FK Budućnost: Preduzeli smo sve mjere

"Izražavamo veliko žaljenje što je došlo do prekida utakmice, prije svega jer je FK Budućnost uložio maksimalne napore da se završnica prvenstva odigra u fer i sportskom nadmetanju"
7 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2013. 22:03h

Fudbalski klub Budućnost oglasio se saopšetnjem neposredno nakon što su navijači izazvali prekid utakmice sa Lovćenom.

“FK Budućnost preduzeo je sve potrebne i propisima predviđene mjere kako bi se stvorili propisani uslovi za normalno odigravanje utakmice u fer i korektnoj atmosferi. Kao i uvijek, naš klub je angažovao sve službe koje su potrebne za odigravanje prvenstvene utakmice. Na stadionu je prije i tokom meča bio dovoljan broj pripadnika službe obezbjeđenja, kao i pripadnika policije. Posebno želimo da naglasimo da ni u jednom trenutku tokom prvog poluvremena ništa nije ukazivalo da može doći do bilo kakvog incidenta, a najmanje do prekida utakmice”.

“Međutim, početkom drugog poluvremena, nakon dešavanja na terenu, kako zbog rezultata tako i zbog sudijskih odluka, došlo je do podizanja tenzija u publici i neželjenih dešavanja koja su uticala na prekid utakmice. Samu odluku o prekidu utakmice ne želimo da komentarišemo, a najmanje da osuđujemo, prije nego se zvanično oglase nadležni organi FSCG, Uprave policije kao i Službe obezbjeđenja”.

“Na kraju izražavamo veliko žaljenje što je došlo do prekida utakmice, prije svega jer je FK Budućnost uložio maksimalne napore da se završnica prvenstva odigra u fer i sportskom nadmetanju i da se ne naruši regularnost prvenstva”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: