FK Kalćo: Paketići za mališane, kao nagrada za sve što su postigli

Iz Kalća se ponose rezultatima koje su do sada postigli te, kako ističu, iskorakom koji su napravili u radu sa mlađim kategorijama.
472 pregleda 0 komentar(a)
FK Kalćo
FK Kalćo

FK Kalćo iz Podgorice osnovan je 2013. godine i već sada okuplja veliki broj mališana iz cijele Podgorice.

Danas, na terenu u dvorištu OS "Morača" u Podgorici, velikom broju dječaka koji brane boje kluba uručeni su novogodišnji paketići, kao nagrada za trud koji ulažu.

"Novogodišnju žurku našeg kluba podržala je kompanija Podravka koja je prepoznala naš kvalitet, kao i značaj ovakvih manifestacija za djecu i društvo uopšte", kazao je trener Željko Mrđenović.

Iz Kalća se ponose rezultatima koje su do sada postigli te, kako ističu, iskorakom koji su napravili u radu sa mlađim kategorijama.

"U januaru, na turniru Cross park 2018, sa svim generacijama sa kojima smo učestvovali, ušli smo u finale turnira. Bilans je tri zlata i jedno srebro. U junu, na turniru Dragan Mance Kup 2018, učestvovali smo sa jednom generacijom i, u velikoj konkurenciji, ušli u finale, gdje smo igrali protiv Partizana. Na završnici Đetić lige Crne Gore za sezonu 2017/18, takođe u junu ove godine, sa svim selekcijama igrali smo finale, te osvojili dva zlata i jedno srebro. Dosadašnji rezultati u Đetić ligi za sezonu 2018/19 govore da ćemo prevazići prošlogodišnji uspjeh", istakao je Mrđenović.

Posebno su u Kalću ponosni organizovanjem Novogodišnje žurke, za sve članove kluba.

"Smatramo da bi ovakvih i sličnih manifestacija trebalo da bude što više, kako bi roditelji i djeca uvidjeli da bavljenjem sportom, osim što čuva i unapređuje zdravlje djeteta, pozitivno utiče na mnoge druge stvari poput razvoja samostalnosti, lakšeg sklapanja prijateljstava, zadovoljava potrebu djeteta za kretanjem, druženjem, pripadanjem", naveo je Mrđenović.

Bonus video: