FK Kom objekat u koji su uložena 2,5 miliona eura

154 pregleda 0 komentar(a)
FK Kom, Foto: Luka Zeković
FK Kom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.10.2016. 13:26h

Stadion fudbalskog kluba Kom zvanično je otvoren danas, a u njegovu izgradnju uloženo je 2,5 miliona eura, saopšteno je na svečanoj ceremoniji.

Predsjednik tog kluba Radojica Popović kazao je da je Kom dobio ozbiljan kompleks, navodeći da je decenijama čekan i dočekan.

"Hvala FSCG, koji je donirao 850 hiljada eura. Ostalo su uložili Glavni grad i donatori. Ukupna investicija iznosi 2,5 miliona eura. Decenijama sam čekao taj kompleks, po malo sam bio i skeptičan. Došao je dan sreće za naše najmlađe, za naš klub", kazao je Popović.

On se posebno zahvalio Dejanu Savićeviću, navodeći da je predsjednik Fudbalskog saveza izgradnju podržao na ljudski i human način.

Savićević je kazao da mu je drago što su uspeli da, uz velike napore, završe veliku investiciju.

"FK Kom i taj dio grada, Masline, Murtovina, Zlatica i Zagorič, zaslužuju da imaju takav kompleks jer tu živi oko 50 hiljada ljudi. Puno omladine i djece od danas će imati dobre uslove. Nadam se da će na ovim terenima stasavati neki novi asovi, poput Predraga Mijatovića, da će biti puno talenata i budućih reprezentativaca", kazao je Savićević.

On vjeruje da će u narednom periodu i ostali djelovi grada, prije svega Tološi i Zabjelo, dobiti slične komplekse poput ovog na Zlatici.

"Radićemo na poboljšanju uslova za rad sa mlađim kategorijama. Fudbalski savez će se uvijek odazvati i participirati u pomoći jer naša je dužnost da radimo na razvoju fudbala. Postoji sport i fudbal, a fudbal je uvijek bio fudbal i biće", kazao je Savićević.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović kazao je da je Podgorica dobila vrijedan i značajan sportski objekat.

"Trudimo se da razvijamo Podgoricu i da ona u svim segmentima bude evropski grad. Kada je u pitanju sport mi smo davno zakorčili u Evropu, a posljednji rezultati crnogorskih sportista to najbolje potvrđuju", kazao je Stijepović.

On je naglasio da objekat na Zlatici može da služi na ponos svima koji su učestvovali u njegovoj realizaciji.

Stijepović je poželio FK Kom, igračima, stručnom štabu i Upravi, da postiže još bolje rezultate i ostvare svoje ciljeve, da se rađaju novi talenti i asovi poput Savićevića i Mijatovića.

Bonus video: