Flavio: U Beranama kao u Podgorici

Budućnost sada gostuje Jedinstvu, i to na neutralnom terenu u Beranama. Po riječima Brazilca Flavija, taj detalj biće olakšavajuća okolnost za njegov tim
0 komentar(a)
Flavio, Foto: Savo Prelević
Flavio, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.03.2013. 09:29h

Drugo uzastopno gostovanje Budućnost putuje na sjever. Podgoričani se nadaju da će ponoviti dobru igru iz Pljevalja prije dvije sedmice, ali da će rezultat biti drugačiji (protiv Rudara je bilo 0:0).

Budućnost sada gostuje Jedinstvu, i to na neutralnom terenu u Beranama. Po riječima Brazilca Flavija, taj detalj biće olakšavajuća okolnost za njegov tim.

"U Beranama smo ljetos proveli najveći dio priprema, navikli smo na taj stadion. Teren je takođe u perfektnom stanju, što nam odgovara, tako da vjerujem da ćemo se osjećati kao u Podgorici", kaže Flavio, najbolji igrač Budućnosti u Pljevljima prije dva kola.

Cilj Podgoričana je jasan - ako žele da smanje zaostatak za Sutjeskom, ili ako ne žele da se razlika od sedam bodova još više poveća, fudbaleri Budućnosti moraju da krenu u seriju pobjeda.

"Imali smo seriju remija, koju smo napokon prekinuli u subotu protiv Mornara. Vjerujem da je ta serija više bila posljedica sticaja okolnosti, jer smo na većini mečeva igrali dobar fudbal. Čim smo popravili realizaciju stigla je ubjedljiva pobjeda. Mislim da smo u dobroj formi i da ćemo to pokazati danas", kaže Flavio.

Brazilac je u Podgorici već drugu sezonu, želi da osvoji i drugu titulu...

"To je moj cilj, vjerujem ne i nerealan. Sutjeska ima sedam bodova prednosti i to nije razlika koja ne može da se nadoknadi. Važno je da se skoncentrišemo na naše utakmice", kaže Flavio, koji svoje dobre partije komentariše skromno:

"Ja sam tu u službi tima".

“Plavi” su u Beranama bez Beranca Admira Adrovića, koji ima kartone, ali se u tim vraća Srđan Radonjić, koji će zauzeti mjesto u postavi.

U prvom dijelu sezone Jedinstvo je u Podgorici remiziralo sa ekipom Budućnosti, a u bjelopoljskom taboru ne bi imali ništa da protiv da tako bude i danas.

Iako će protivnika ugostiti u Beranama, a zbog kazne još ovaj meč igrati bez prisustva publike trener Dušan Jevrić ističe da su njegovi fudbaleri izuzetno motivisani i nada se povoljnom rezultatu.

"Svakako da je Budućnost favorit i da će učiniti sve da dođe do trijumfa. S druge strane mi smo u prošlom kolu protiv Čelika odigrali sjajno prvo poluvrijeme, što me ohrabruje. Motiva mojim fudbalerima protiv kvalitetne Budućnosti neće faliti, uz to odgovara nam dobar teren u Beranama, pa vjerujem da uz disciplinovanu i maksimalno angažovanu igru možemo iznenaditi protivnika", istakao je Jevrić.

Jedinstvo - Budućnost

Berane - Gradski stadion. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Razić, Jovica Tatar (Podgorica). Početak u 15 časova.

Jedinstvo (4-4-2): Aković - Gojačanin, Gordić, Mihailo Petrović, Rosić (Vojinović) - Drašković, Radulović, Garić, Miloš Petrović - Đurović, Čindrak (Raičević).

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Orahovac, Peković, Tomković - Flavio, N.Vukčević, Golubović, M.Vukčević - Nikač, Radonjić.

Bonus video: