Flo: Dolaskom stranaca Premijer liga je „zaražena” simuliranjem

„U engleskoj fudbalskoj kulturi nema simuliranja i padanja po terenu. Takve stvari su u Englesku uvezene iz drugih zemalja”, istakao je bivši napadač Čelzij
0 komentar(a)
Luis Suarez, Foto: Reuters
Luis Suarez, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2012. 13:35h

Jedan od najboljih norveških fudbalera u istoriji, bivši napadač Čelzija Tore Andre Flo (39), smatra da su stranci u engleski fudbal donijeli glumu, simuliranje prekršaja i jedanaesteraca.

„U engleskoj fudbalskoj kulturi nema simuliranja i padanja po terenu. Takve stvari su u Englesku uvezene iz drugih zemalja. Ima i engleskih igrača koji lako padaju, ali mislim da u tome prednjače stranci”, istakao je Flo.

Visoki napadač, koji je na Ostrvu proveo 11 godina igrajući za Čelzi, Rendžers, Sanderlend, Lids i MK Dons, tako se uključio u raspravu koja je kulminirala nakon što je menadžer Stouka Toni Pjulis za napadača Liverpula Luisa Suaresa rekao da je „prevarant koji stalno pada”.

Legendarni napadač Liverpula Robi Fauler stao je u odbranu urugvajskog reprezentativca.

„Ponekad se čini da napadači simuliraju prekršaje, ali nije tako. Nije lijepo kada vidiš igrača da namjerno pada. Bilo bi idealno kada ne bi bilo simuliranja”, naglasio je Fauler, koji je „redse” postigao 183 gola u 369 nastupa.

Bonus video: