Foda: Situacija nije dramatična, moramo da budemo konkretniji u napadu

Austrijanci su doputovali bez kapitena, Njemca Kristijana Šulca (povreda), koji je nakon prve utakmice zamjerio fudbalerima Mladosti zbog, kako je rekao, "selfija na centru igrališta".
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2017. 18:52h

Fudbaleri Šturma doputovali su u Crnu Goru, smjestili se u hotelu "Hilton", a večeras u na stadionu pod Goricom odradili jednočasovni trening.

Austrijanci su doputovali bez kapitena, Njemca Kristijana Šulca (povreda), koji je nakon prve utakmice zamjerio fudbalerima Mladosti zbog, kako je rekao, "selfija na centru igrališta".

Trener Franko Foda kazao je da situacija pred revanš nije dramatična, iako bi ispadanje od Mladosti bila fudbalska katastrofa za klub iz Štajerske.

"Ne, situacija nije dramatična, uprkos porazu u prvom meču. Vjerujemo da u Podgorici možemo da preokrenemo dvomeč u našu korist. Bili smo superiorni u Gracu, ali nismo uspjeli da iskoristimo šanse. Ekipa je napredovala u prethodnih sedam dana i vjerujem da će se to vidjeti protiv Mladosti", kazao je Foda.

Austrijanci imaju problema u odbrani, ne samo zbog izostanka Šulca.

"Šulc neće biti u kombinaciji za utakmicu, a pod znakom pitanja je još jedan defanzivac Lukas Špendlhofer. Međutim, posao trenera je da u svakoj situaciji nađe pravo rješenje. Nadam se prije svega da ćemo u napadu biti konkretniji u odnosu na utakmicu u Gracu. To će biti ključno", istakao je trener Šturma.

Kako je Mladost već poremetila planove Austrijancima.

Poraz od Mladosti u prvom meču u Gracu bio je šok za Austrijance, koji su računali na lagan i siguran prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Toiko su bili uvjereni u prolaz, da su za 17. jul (prije dva dana) zakazali prijateljsku utakmicu sa Vest Hemom, koju je trebalo da odigraju između dva meča protiv Mladosti.

Rezultat iz prvog meča je, međutim, poremetio planove „crno-bijelih”, pa je trener Franko Foda poslao Austrijancima na megdan - rezervni tim.

Duel u austrijskom Bad Valtersdorfu, u okolini Graca, gdje se četa Slavena Bilića priprema za nastupe u Premijer ligi, završen je bez golova.

Iako su i „čekićari” igrali u kombinovanom timu, druga ekipa Šturma je pokazala da ima kvalitet...

Galerija

Bonus video: