Fogts kandidat za selektora Poljske

Aktuelni selektor Azerbejdžana tvrdi, međutim, da ga još niko nije kontaktirao, čak je i bio iznenađen natpisima u medijima
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2012. 19:16h

Legendarni njemački bek i nekadašnji selektor “pancera” Berti Fogts glavni je kandidat da naslijedi Františeka Smudu na klupi Poljske, javljaju tamošnji mediji.

Aktuelni selektor Azerbejdžana tvrdi, međutim, da ga još niko nije kontaktirao, čak je i bio iznenađen natpisima u medijima.

"Stvarno sam iznenađen. Nisam pričao ni sa kim. To je činjenica. Ne znam čak ni ko je izvor takve informacije", kazao je osvajač Eura sa Njemcima 1996.

Izvor je ni manje ni više nego Gregorž Lato, predsjednik Fudbalske asocijacije Poljske, što jasno govori da jedan od domaćina Eura želi da razgovara sa Fogtsom.

"Na sjednici Izvršnog odbora, 27. juna, razgovaraćemo o novom selektoru. Dvije su opcije - stranac ili domaći trener", rekao je Lato.

Poljska je rival Crne Gore u grupi H kvalifikacija za Mundijal u Brazilu 2014. godine. Ukoliko dođe u Podgoricu 7. oktobra, biće to drugo gostovanje Bretija Fogsta na stadionu pod Goricom, nakon što je novembra 2010. poražen sa Azerbejdžanom (2:0).

Osim Njemačke i Azerbejdžana, Fogts je bio selektor Kuvajta, Škotske i Nigerije.

Dosadašnji selektor Poljske František Smuda smijenjen je nakon ispadanja u prvoj fazi Eura. Njegova izjava da je selekcija “ostvarila napredak” nije previše dirnula čelnike Saveza.

Bonus video: