Fogts: Runi je odbio da igra za Škotsku

"Rekao sam mu da može da nastupa za Škotsku, a on mi je odgovorio - Izvini, ali ja sam Englez", izjavio je Fogts, prenose engleske mediji
2 komentar(a)
Runi, Foto: Reuters
Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.10.2013. 22:24h

Vejn Runi je prije 11 godina odbio poziv Bertija Fogtsa da igra za reprezentaciju Škotske, otkrio je danas njemački trener.

Fogts je trenutno selektor Azerbejdžana, a od 2002. do 2004. godine sjedio je na klupi Škotske.

"Preko Fudbalskog saveza Škotske pronašao sam njegovu babu, ona je Škotlanđanka. Iz Glazgova sam otputovao u Everton. Bio je mlad, imao je 16 godina i igrao je kod Dejvida Mojesa. Rekao sam mu da može da nastupa za Škotsku, a on mi je odgovorio - Izvini, ali ja sam Englez", izjavio je Fogts, prenose engleske mediji.

Runi je za reprezentaciju Engleske debitovao sa 17 godina u februaru 2003. na prijateljskom meču protiv Australije i do sada je na 84 utakmica postigao 36 golova.

Runi: Zaslužujem da igram u napadu

Napadač Mančester junajteda otkrio je danas da je prošle sezone bio nezadovoljan statusom u klubu jer ga trener Aleks Ferguson nije koristio na pravoj poziciji.

"Vidi se jasno da sam sada srećan. Mojes je došao, stavio me naprijed i zaista uživam. Nemam problem da igram pozadi, ali ja sam napadač i zaslužujem da igram na svojoj poziciji", rekao je Runi za engleske medije.

On je dodao da je bio razočaran zbog Fergusonove odluke i da je to uticalo da prošle sezone ne odigra na nivou.

"Svi u klubu znaju na kojoj poziciji volim da igram. Mozda ću igrati u veznom redu kad ostarim i ne budem mogao da koristim noge kao sad", rekao je Runi.

Runi je u dosadašnjem dijelu sezone na osam utakmica postigao pet golova za Junajted.

Bonus video: