Francuski mediji: Lil se odrekao Marka Baše

On je imao najveću platu u klubu, uz Marvina Martina, navode mediji, što je, takođe, bio jedan od razloga zbog kojih je klub odlučio za raskid ugovora
0 komentar(a)
Marko Baša, Foto: Reuters
Marko Baša, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2017. 16:15h

Marko Baša više nije igrač Lila, objavili su francuski mediji.

Klub je, kako navode mediji, raskinuo saradnju sa 34-godišnjim crnogorskim reprezentativcem, koji je imao ugovor do 1. jula 2019. godine.

Baša je u Lil došao 2011. godine i šest sezona bio jedan od najboljih igrača u timu.

Posljednje dvije sezone imao je dosta problema sa povredama, pa je odigrao ukupno 38 mečeva u šampionatu.

Uprkos tome, Baša je u jednoj kategoriji bio najbolji defanzivac u pet najjačih evropskih liga - precizna statistika je pokazala da je dobio 75,4 odsto duela sa protivničkim napadačima, što je najveći procenat od svih igrača u engleskom, španskom, njemačkom, italijanskom i francuskom šampionatu.

On je imao najveću platu u klubu, uz Marvina Martina, navode mediji, što je, takođe, bio jedan od razloga zbog kojih je klub odlučio za raskid ugovora.

Prije Lila, Baša je igrao za OFK Beograd, Le Man i Lokomotivu iz Moskve.

Lil je juče počeo pripreme, a Baša nije bio na treningu, što je znak da je informacija tačna.

Prvog dana nije se, interesantno, pojavio ni novi trener Marselo Bjelsa - čuveni Argentinac, poznat pod nadimkom "El Loko" - nije se, kako javljaju francuski mediji, javio čelnicima kluba i objasnio razloge kašnjenja.

Bjelsa je prošle godine potpisao ugovor sa Lacijom, ali se samo tri dana kasnije predomislio. Kada je on u pitanju, sve je moguće, pa i da nikada ne sjedne na klupu Lila.

Bonus video: