Francuzi se najviše plaše sami sebe

"Nikada ne dijelim rivale na bolje i slabije. Kada ste na velikom takmičenja onda je svaki protivnik izazov i svaka pobjeda je bitna pobjeda", rekao je selektor Francuske Didije Dešan
0 komentar(a)
Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2018. 07:14h

Oko francuske reprezentacije su kao po pravilu kontroverze, bilo da se radi o pripremama za veliko takmičenje, bilo da je ono već počelo.

Ni start Mundijala u Rusiji nije iznevjerio, “trikolori” su opet bili predmet kritika dan pred prvi meč u grupi C protiv Australije.

Za sve je kriv Antoan Grizman, koji je stavio sebe ispred tima i tridesetak sati pred utakmicu sa "kengurima", u programu uživo, u takozvanoj emisiji "The Decision" (Odluka), objavio da ostaje u Atletiko Madridu.

Navijači "kolćonerosa" su zadovoljni, srećni su i navijači Francuske što se saga završila pred start Mundijala, ali opšte je mišljenje da je Grizman sve mogao uradi bez tolike pompe...

"Bitno je da Antoan može mirno da se posveti Mundijalu, jer je riješio klupsku budućnost", pokušao je da spusti loptu legendarni Francuz Marsel Desai.

Vrijeme je, dakle, za prvi izazov Francuske u Rusiji protiv predstavnika Okeanije koji je iz azijskih kvalifikacija morao u baraž za SP, gdje je bio bolji od Hondurasa.

"Nikada ne dijelim rivale na bolje i slabije. Kada ste na velikom takmičenja onda je svaki protivnik izazov i svaka pobjeda je bitna pobjeda", rekao je selektor Francuske Didije Dešan.

Grizman je zvijezda broj jedan, a mjesto broj dva u Francuskoj je rezervisano za Pola Pogbu koji i dalje mora da se dokazuje javnosti.

"Iskreno, Pogba je talentovaniji nego svaki igrač na njegovoj poziciji koji je prije 20 godina bio prvak svijeta sa Francuskom. Pol mora da prihvati da u ovom timu nije najveća zvijezda i da drugi igrači mogu prije njega da riješe meč", jasan je Desai.

Francuska je po bukmejkerima četvrti favorit na turniru, iza Brazila, Španije i Njemačke.

"Ta uloga u ovom trenutku može da bude samo pritisak", dodao je Desai.

Dešan je za prvi meč izgubio desnog bekaĐibrila Sidibea, čije mjesto bi trebalo da zauzme mladi Benžamin Pavar, a pod znakom pitanje je nastup Kilijana Mbapea.

Ako napadač Pari Sen Žermena ne bude spreman, očekuje se da trio u napadu buduUsman Dembele-Olivije Žiru-Grizman.

Australija ima kontinuitet igara na mundijalima, ovo im je četvrti nastup zaredom i žele da prođu grupu u kojoj su još Danska i Peru.

"Mislim da od ove utakmice može da zavisi mnogo toga. Imamo šansu da pošaljemo poruku svima kakve su nam namjere, a ne postoji bolji rival za to od jednog od favorita na Mundijalu", optimista je iskusni Mile Jedinak.

Duel Francuske i Australije na obali Volge je najraniji na SP - nijedna druga utakmica do kraja šampionata neće početi u 12 časova.

Bonus video: