Frozinone i Valjadolid opet u elitnom rangu

Frozinone u revanšu baraža za Seriju A savladao Palermo sa 2:0 i nadoknadio minus sa Sicilije (1:2). Valjadolid lako sačuvao 3:o iz prvog meča protiv Numansije
51 pregleda 0 komentar(a)
Frozinone Palermo, Foto: Twitter
Frozinone Palermo, Foto: Twitter
Ažurirano: 16.06.2018. 22:37h

Duboko u sjenci Mundijala u Rusiji odigrača su se dva veoma važna meča za plasman u dvije od pet najjačih liga svijeta.

U finalima baraža za plasman u Seriju A, odnosno Primeru, slavili su igrači i navijači Frozinonea i Valjadolida.

Frozinone, koji je na volšeban način, golom nezainteresovane Fođe u 89. minutu za 2:2 ostao bez direktne promocije u posljednjem kolu (u Seriju A tada ušla Parma), u revanšu finala plej-ofa je savladao Palermo sa 2:0.

Nakon što su Sicilijanci na svom terenu slavili 2:1, večeras su „kanarinci“ na svom terenu slavili pogocima Rafaela Majela u 52. i Kamila Ćana u 96. minutu.

Time su izborili drugu sezonu u Seriji A, u kojoj su igrali samo u takmičarskoj godini 2015/2016.

Doduše, Palermo je oštećen, jer je pri rezultatu 1:0 arbitar Federiko la Pena prvo sudio faul na ivici šesnaesterca nad Koronadom, potom pokazao na penal, a onda opet vratio slobodnjak. A kontakt je bio unutar kaznenog prostora...

U Španiji nije bilo tako uzbudljivo, jer je Valjadolid u prvom meču savladao Numansiju u Soriji sa 3:0. Na „Sorilji“ je večeras bilo 1:1.

Prednost gostima je donio Manu del Moral u 87. minutu, da bi se za remi domaćina pred veliku feštu pobrinuo Haime Mata u trećem minutu sudijske nadoknade.

„Bijelo-ljubičasti“ će tako 42. sezonu igrati u Primeri, u kojoj im je najveći uspjeh 4. mjesto 1963. godine.

Bonus video: