FSCG zbog navijača plaća novčanu kaznu Uefi

Kako se navodi, naš Savez je kažnjen po dva osnova - zbog sukoba navijača Crne Gore sa navijačima domaće selekcije i gađanja protivničkih navijača na meču u Prištini
2388 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski navijači na meču u Prištini, Foto: Savo Prelević
Crnogorski navijači na meču u Prištini, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.11.2019. 16:42h

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) zbog navijačkih izgreda na meču kvalifikacija za Euro 2020. Kosovo - Crna Gora, koji je igran u Prištini prošlog mjeseca.

Ukupna novčana kazna koju će FSCG platiti Uefi iznosi 15 hiljada eura.

Kako se navodi, naš Savez je kažnjen po dva osnova - zbog sukoba navijača Crne Gore sa navijačima domaće selekcije (10 hiljada eura) i zbog gađanja protivničkih navijača (pet hiljada eura).

Ovo je jedna od brojnih kazni koju FSCG plaća Uefi zbog izgreda i skandiranja na stadionima proteklih godina.

Najdrastičnije je Crna Gora kažnjena ranije ove godine, kada je zbog rasističkog skandiranja minornog broja navijača na meču protiv Engleske jedna utakmica igrana pred praznim tribinama (meč sa Kosovom pod Goricom), a Savez je tada sankcionisan i novčano - 20.000 eura, zbog korišćenja pirotehničkih sredstava, ubacivanja predmeta u teren i blokiranih prolaza na tribinama Gradskog stadiona u Podgorici.

Crna Gora je i prije četiri godine igrala protiv Lihtenštajna pred praznim tribinama, zbog prekida meča sa Rusijom, kada je bakljom sa tribina pogođen protivnički golman Igor Akinfejev.

Bonus video: