Fudbal je (opet) spojio nespojivo i pokazao da ima nade za planetu

Crnu Goru u akciji, koja promoviše jednakost, prijateljstvo i mir, predstavljaju mali fudbaleri Budućnosti Nenad Krivokapić i Luka Jovović, koji ima i ulogu malog sportskog novinara
5 komentar(a)
fudbal, Foto: Footballforfriendship.com
fudbal, Foto: Footballforfriendship.com
Ažurirano: 12.06.2018. 14:55h

Dva dana pred početak Svjetskog prvenstva, fudbal je u Moskvi pokazao svu svoju veličinu i „snagu“, spojio je naizgled nespojivo.

Na pomoćnom terenu fudbalskog kompleksa Lokomotive, okupila su se djeca iz 211 zemalja svijeta. Okupila ih je FIFA, uz pomoć partnera - moćne ruske kompanije „Gazprom“, u projektu čiji je naziv „Football for friendship“ (Fudbal za prijateljstvo).

Cilj ove jedinstvene manifestacije je da pokaže da ima nade za ovu planetu, da pokaže da je Mundijal - događaj veći od sporta.

Simbolično, to će se vidjeti i u četvrtak na „Lužnikiju“, kada će sve zemlje svijeta imati po jednog „malog“ predstavnika na svečanom otvaranju, bez obzira da li dolaze iz države koja ima nacionalni tim na Svjetskom šampionatu.

Crnu Goru u akciji, koja promoviše jednakost, prijateljstvo i mir, predstavljaju mali fudbaleri Budućnosti Nenad Krivokapić i Luka Jovović, koji ima i ulogu malog sportskog novinara.

„Družimo se, igramo fudbal i uživamo. Stekao sam mnogo novih drugova i drugarica, ovo nikada neću zaboraviti“, kazao je Nenad.

„Veoma sam srećan što sam ovdje i što predstavljam Crnu Goru. Stekao sam nova prijateljstva, ovdje smo svi jednaki i to je najljepše nešto što može da se dogodi“, rekao je Luka.

Direktor Budućnosti Velibor Bošković

„Ovo je zaista spektakularan događaj, koji se ne organizuje prvi put, ali je prvi put ovoliko učesnika. Ne pamti se da je neka manifestacija na jednom mjestu okupila toliko djece, donijela toliko radosti i međusobnog poštovanja. Za Budućnost je čast što je dio ovog projekta i što smo izabrani da predstavljamo Crnu Goru na najvećoj sceni i događaju koji se pamti“, rekao je Bošković.

Učesnici akcije „Fudbal za prijateljstvo“ sjutra će se družiti sa gostima iznenađenja, a očekuje se da to budu Marko van Basten, proslavljeni holandski fudbaler, te Aleksandar Keržakov, nekadašnji reprezentativac Rusije.

Bonus video: