"Fudbal je za muškarce, a oni plaču kao bebe"

"Fudbal je igra za muškarce, ali čim dodakneš fudbalera Barselone, on pada na travu i plače poput bebe", izjavio napadač Reala Emanuel Adebajor
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2011. 10:15h

Fudbalerima Reala teško je pao poraz od Barselone, a posebno način na koji je doživljen. U izjavama svih fudbalera jutro nakon utakmice dominira ljutnja na sudiju Volfganga Štarka, koji im nije omogućio da do kraja utakmice budu brojčano ravnopravni sa Barselonom, ali i bijes prema igračima protivničkog tima.

"Fudbal je igra za muškarce, ali čim dodakneš fudbalera Barselone, on pada na travu i plače poput bebe. Ja to u životu nisam vidio", izjavio je napadač Reala Emanuel Adebajor, koji se nije mogao oteti utisku da je njegov saigrač Pepe prestrogo isključen.

"Pepe je možda napravio faul, možda je i zaslužio žuti karton, ali to nije bilo za crveni. U nekoliko dana igrao sam tri puta protiv Barselone i dva puta smo ostali s desetoricom. To je nevjerovatno".

Slično kao Adebajor razmišlja i Serhio Ramos.

"Moramo da budemo bijesni nakon onakvog isključenja. Takve stveri moraju da prestanu. Nadam se da će klub preduzeti odgovarajuće mjere, jer takve odluke sudija narušavaju ugled sudija, smatra Ramos".

"Marka", najtiražniji listu u Španiji, osvanuo je jutros sa slikom sudije Volfganga Štarka kako pokazuje crveni karton Pepeu, začuđenim licima igrača Reala i velikim naslovom "POR QUE?" (Zašto).

Ista slika i isti naslov objevljeni su na prvoj strani drugog madridskog lista "As", dok katalonski "El Mundo Deportivo" ne komentariše suđenje, već slavi prolaz briljantnog Mesija i drugova u finale, uz naslov: "Ekstaza".

"Nevjerovatno, uvijek ista priča sa Barselonom. Četvrtu sezonu zaredom događa se ista stvar. Samo pogledajte šta se desilo Čelziju, Interu, Arsenalu, pa sad i nama. Barselona je fantastična ekipa i ne treba joj pomoć van terena", kazao je najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo.

Sportski direkror Reala Horhe Valdano takođe je bio revoltiran nakon meča.

"Crveni karton je dosuđen prestrogo, to je na kraju bilo odlučujuće. Možda start Pepea izgleda grubo, ali on nije imao nikakvih loših namjera. Stvarno sam bio iznenađen kada sam vidio crveni karton", rekao je Valdano.

Golman Reala Iker Kasiljas valjda jedini nije želio da komentariše suđenje.

"Ništa više ne možemo da promijenimo. Moramo biti tihi, ugristi se za jezik i razmišljati o revanšu. Biće vrlo teško, ali pokušaćemo", kazao je Kasiljas.

Galerija

Bonus video: