Fudbal nije samo za muškarce

Ženski fudbalski klub Palma učestvuje na međunarodnom turniru u Abu Dabiju, koji se održava od 3. do 12. aprila.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2011. 18:54h

Ženski fudbalski klub Palma učestvuje na međunarodnom turniru u Abu Dabiju, koji se održava od 3. do 12. aprila. Crnogorke su u prvom meču poražene od domaćina sa 4:3, ali i prokockale vođstvo od 2:0. Sva tri gola za podgoričku ekipu postigla je Slađana Bulatović. Naš predstavnik će odigrati još nekoliko mečeva sa timovima iz Abu Dabija, kao i sa reprezentacijom Uzbekistana.

- Nijesam u potpunosti zadovoljna ni svojom niti igrom čitavog tima, znam da možemo bolje. No, uprkos sparnom vremenu i činjenici da smo se za ovaj izuzetno važan turnir pripremale samo dvije sedmice, pokazale smo da možemo da se nosimo sa reprezentacijom čiji godišnji budžet premašuje milion dolara - kazala je Bulatović, koja je sa niškim Mašincem ove sezone nastupala i u ženskoj Ligi šampiona.

Boravak i učešće na turniru u Abu Dabiju obezbijedili su “Game Set Peace Program” iz Crne Gore, koji je posvećen većoj participaciji žena u sportu i ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici.

- Pokazali smo da osim muškaraca u Crnoj Gori i žene igraju kvalitetan fudbal. Skrenuli smo pažnju na sebe i dobili još nekoliko poziva za učešće na novim turnirima koji će se održati do kraja godine. Ovo je izuzetna prilika da dodatno popularizujemo fudbal među djevojkama kako bismo polako počeli da otklanjamo stereotipe koji prate ovaj sport - kazao je Marko Begović, autor Game Set Peace programa.

Bonus video: