Fudbaleri Dečića zaustavili Zetu, pa krenuli u štrajk

"Još prošlog utorka trebali smo da stupimo u štrajk, ali smo odlučili da odigramo još ovu utakmicu. Obustavljamo rad, neće biti treninga sve dok nam se ne isplati barem jedna od dvije plate koliko nam se duguje", kazao je defanzivac Dečića Nikola Mihailović
65 pregleda 3 komentar(a)
Dečić, Foto: Boris Pejović
Dečić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.10.2017. 16:44h

Fudbaleri Dečića iznenadili su Zetu na Trešnjici, osvojili su važan bod u borbi za opstanak i spriječili rivala da preuzme drugo mjesto na tabeli, a onda - stupili u generalni štrajk!

Razlog su, naravno, neisplaćene zarade...

"Još u utorak je trebalo da stupimo u štrajk, ali smo odlučili da odigramo još ovu utakmicu. Sada obustavljamo rad, neće biti treninga sve dok nam se ne isplati barem jedna od dvije plate koliko nam se duguje. Bilo nam je obećano prije toga, mi smo naše ispoštovali, odigrali smo utakmicu, ali smo sada čvrsti u odluci da nećemo trenirati", rekao je najiskusniji igrač Dečića Nikola Mihailović.

Prije početka štrajka, izabranici Mirka Marića su uradili svoje na terenu, stigli su do boda golom Save Gardaševića u 74. minutu.

Rezervista Tuzana je maltene u prvom kontaktu s loptom šutem iz daljine pogodio mrežu loše postavljenog golmana Zete Đurovića.

Gol Tuzana donio je i kontroverze, jer su domaći igrači prilikom te akcije tražili od gostiju da izbace loptu u aut jer je Adžović, strijelac gola za Zetu, ležao na travi. Čarke na terenu koje su potom uslijedile sudija Savović je smirio kartonima - Ljuljđuraju kod domaćih i Rackoviću kod gostujućih igrača.

Zeta je vodila od 13. minuta, kada je Adžović nanišanio sa 20-ak metara i po zemlji savladao Radovića.

Domaći su još u prvom poluvremenu propustili još nekoliko šansi da preuzmu drugo mjesto na tabeli od Budućnosti, kojoj gostuju u srijedu.

"Dobro smo igrali u prvom dijelu, a onda u nastavku bez potrebe ušli u nervozu. Možda i izgubljena dva boda idu na dušu fer-pleja igrača Dečića, ali krivce moramo da tražimo u našim redovima", kazao je Dejan Roganović, trener Zete.

ZETA - DEČIĆ 1:1

Golubovci - Stadion „Trešnjica”. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Strijelci: Adžović u 13. minutu za Zetu, Gardašević u 74. minutu za Dečić. Žuti kartoni: Ljuljđuraj (Zeta), Prebiračević, Racković (Dečić).

Zeta: Đurović, Aligrudić, Cavnić, Vujačić, P. Pešukić, Milojko, Vukčević (80. P.Krstović), Adžović, Ljuljđuraj, Stevanović (75. Božović), N.Krstović.

Dečić: Radović, Tuzović, Mihailović, Prebiračević (46. Kami), Nestorović, Đukić (72. Gardašević), Ujkaj, Anđušić (72. Vlahović), Vuljaj, Racković, Klikovac.

Bonus video: