Fudbaleri Dinama odbili smanjenje plata, klub objavio neobično saopštenje - Vijesti.me
ZAHVALILI SVIMA, OSIM IGRAČIMA A TIMA

Fudbaleri Dinama odbili smanjenje plata, klub objavio neobično saopštenje

FK Dinamo se zahvalio zaposlenima u klubu, B timu i fudbalskoj školi što su su za manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plata.

Fudbaleri Dinama
Fudbaleri Dinama (Foto: Darko Bandic)

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba je, zbog pandemije koronavirusa, odlučio da smanji plate igračima, stručnom štabu i članovima radne zajednice u periodu od sledećih šest meseci, ali su igrači izgleda to odbili.

Prema posljednjim informacijama igači su odbili da potpišu odluku kluba o smanjenju primanja, prenosi agencija Hina.

To dokazuje i saopštenje koje je Dinamo danas objavio, a u kojem zahvaljuje zaposlenima u klubu, B timu i fudbalskoj školi što su su za manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plata.

Klub je zahvalio svima osim prvom timu.

"Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba. Ova odluka, koju nije bilo lako donijeti, nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom, te u trenucima kada su fudbal i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu", navodi se u saopštenju.

"Uprava kluba ovim mjerama želi da zaštiti svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenih u klubu do prve ekipe i osigurati da niko od zaposlenih ne ostane bez posla u ovom teškom periodu", dodali su iz Maksimira.

Dinamo je u utorak donio odluku po kojoj igrači i treneri ostaju bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatiće im se u redovnim rokovima, dok će se trećina primanja isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće zvanične utakmice.

"Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebno na sport i fudbal kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta u Dinamu. Da bismo u tome uspjeli, svi članovi kluba moraju podnijeti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi", navodi se u saopštenju hrvatskog tima.