Fudbalska elementarna nepogoda: Mladost - Zeta prekinuto na poluvremenu

Na većini crnogorskih terena ne može da se igra kada pada jača kiša - nema osnovnih uslova, ni za igrače, ni za publiku, ni za medije. Potvrdilo se to i danas
50 pregleda 4 komentar(a)
Dečić - Budućnost, Mladost - Iskra, Foto: Boris Pejović
Dečić - Budućnost, Mladost - Iskra, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.11.2017. 13:25h

Posljednji meč 16. kola Telekom 1. CFL između Mladosti i Zete prekinut je na poluvremenu kod rezultata 0:0, zbog jake kiše i loših uslova za igru.

Još nije poznato kada će utakmica biti nastavljena.

U Pravilniku o takmičenjima FSCG stoji da će se preostali dio prekinute utakmice odigrati "po mogućnosti u roku od 24 časa od prekida utakmice, o čemu odlučuje organ koji vodi takmičenje".

Pitanje je, međutim, da li će biti uslova da se sjutra odigra drugo poluvrijeme.

Na većini crnogorskih terena ne može da se igra kada pada jača kiša - nema osnovnih uslova, ni za igrače, ni za publiku, ni za medije...

Potvrdilo se to i danas, iako je teren Mladosti na Starom aerodromu jedan od mlađih u Crnoj Gori - izgrađen je prije samo nekoliko godina.

Nakon 45 minuta bespoštedne i prave rovovske borbe igrača dva tima, po tmini i jakoj kiši, na terenu natopljenom vodom, gdje je lopta mogla da se kreće samo na pojedinim djelovima, sudija Jovan Kaluđerović je, u konsultaciji sa kapitenima dva tima, Raičevićem i Vujačićem, donio jedinu ispravnu odluku.

A kiša je samo pojačavala, u nastavku bi, bez sumnje, bilo još teže, iako se u minulih deset godina na terenima CFL-a igralo i u mnogo gorim uslovima.

I po takvim, nefudbalskim uslovima, bilo je fudbalskih poteza, makar na početku, a oba tima su mogla do gola.

Mladost je bila bolja na startu i otvorila je meč sa dvije šanse. Adrović je u 7. minutu na centaršut Roganovića šutirao iz prve - tim pored stative, da bi četiri minuta kasnije Đurišić munjevito utrčao iz drugog plana i nakon sjajnog dodavanja Ćetkovića promašio gol za nekoliko centimetara...

Zeta je, međutim, preuzimala kontrolu kako je odmicalo prvo poluvrijeme, ako je u ovakvim uslovima uopše moglo da se govori o kontroli igre.

Fizički dominantnijim igračima Dejana Roganovića očigledno da je više odgovarao natopljen teren, pa su više bili na polovini protivnika.

Ljuljđuraj je u 13. minutu imao dobru šansu glavom - odbranio mu je Ljuljanović, dok je Nikola Krstović, koji je pravio velike probleme domaćim defanzivcima, imao dva lijepa pokušaja, glavom, pa nogom iz daljine, u 25. i 34. minutu.

Mladost je počela meč u sastavu: Ljuljanović, Roganović, Cicmil, Vukčević, Martinović, Raičević, Novović, Stijepović, Đurišić, Burzanović i Adrović.

Za Zetu su počeli: Đurović, Aligrudić, Vujačić, Cavnić, P.Pešukić, D.Pešukić, Adžović, Milojko, Vukčević, Ljuljđuraj, N.Krstović.

Bonus video: