Fudbalski paradoks u Danilovgradu: Borili bi se za titulu da se broje samo mečevi na strani

Na strani 16 bodova, u Danilovgradu samo šest, i to na 10 utakmica - malo je timova, čak i u Evropi, sa takvom disproporcijom
2060 pregleda 0 komentar(a)
Savo Prelević, Foto: Savo Prelević
Savo Prelević, Foto: Savo Prelević

Kada bi se računao samo učinak u gostima, Iskra bi se borila za titulu - tabela mečeva na strani u jesenjoj polusezoni Telekom 1. CFL kaže da je više bodova od Danilovgrađana (16), osvojila samo Zeta (18).

Ona “prava” tabela, na kojoj se računaju mečevi i kući i na strani, pokazuje, međutim, da je Iskra tek sedma, a samo je gol-razlika odvaja od zone baraža za opstanak.

- Nisam zadovoljan bodovnim učinkom - kaže trener Iskre Aleksandar Nedović.

Jasno, problem su domaće utakmice, u Danilovgradu, koji je postojao i prošle sezone.

- Sama činjenica da smo osvojili 16 bodova na strani, da smo po toj kategoriji drugi najbolji tim, govori da problem igre ne postoji. Zbog toga smatram da smo mogli da osvojimo više bodova, da su rezultati slabiji u odnosu na ono što smo prikazali - dodaje Nedović.

Na strani 16 bodova, u Danilovgradu samo šest, i to na 10 utakmica - malo je timova, čak i u Evropi, sa takvom disproporcijom.

- Mislim da je problem psihološki, jer ne treniramo u Danilovgradu, već u Podgorici. Maltene jednom sedmično izađemo na naš stadion, igramo utakmicu, u glavama igrača stvori se neko moranje, pritisak da pobijedimo kod kuće, a pobjeda nema. Vjerujem da će se stvari promijeniti kada bude gotov naš pomoćni teren, kada svaki dan budemo trenirali u Danilovgradu, ali i prije toga - to mi za pravo daju posljednje dvije utakmice koje smo igrali kod kuće, naročito posljednja protiv Budućnosti, da smo se djelimično odblokirali - navodi trener Iskre.

Danilovgrađani su odlično počeli, u prvih sedam kola ostvarili su četiri pobjede, a onda je uslijedila kriza rezultata - devet vezanih utakmica bez trijumfa, sve do 1. decembra i 17. kola, kada je konačno stigla pobjeda. Podrazumijeva se, na strani - u Petrovcu (2:1).

- Čak ni u toj lošoj seriji, u kojoj smo imali četiri remija i pet poraza, igra nije bila alarmantna - dodaje Nedović, koji je ipak iskren: - Tabela sve kaže i teško nekome možete da prodajete maglu o igrama. Računaju se rezultati i ovo je mršav bodovni saldo.

Tabela kaže i da bi Iskra mogla da se nađe u problemu na proljeće, kada je u pitanju borba za opstanak, ali sa druge strane - ni ekipe sa vrha nisu predaleko. Nedović je optimista po tom pitanju:

- Ako ponovimo igre iz jesenjeg dijela sezone, a uz to popravimo realizaciju, nećemo imati nikakvih problema.

Bilo je, naravno, i pozitivnih stvari...

- Imamo prvog strijelca lige (Stefan Milošević), imamo još tri mlada reprezentativca. Sve to govori da i nije bilo toliko loše.

Iskra će tokom pauze pokušati da se pojača.

- Trebalo bi da dođu četiri nova fudbalera, ali ne mogu još da kažem pojačanja - svi su ravnopravni u borbi za tim, želimo da pojačamo konkurenciju. Drugi dio sezone biće teži nego prvi, dvije utakmice manje, ukupno 17, kreće rasplet - zaključuje trener Iskre.

Bonus video: