Fudbalski Ronald Regan

Driblinzi po kojima se prepoznavao dok je kao tinejdžer došao u Mančester junajted, Ronaldo sada samo povremeno koristi. Shvatio je da je lopta u mreži jedina formula modernog fudbala i ne bira sredstva i način da bude što produktivniji.
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.01.2011. 19:00h

Sa impresivna 22 gola na 18 utakmica dokazao je da je neprevaziđeni golgeter, a sa senzacionalnih 16 asistencija da je igrač i za tim - brojke koje ove sezone proizvodi napadač Reala Kristijano Ronaldo odavno nisu viđene.

- On je najbolji fudbaler u istoriji ove igre! On je genije kakav se neće rađati u narednih 500 godina! - izjavio je juče Ronaldov menadžer, ujedno i menadžer Žozea Murinja, Portugalac Žorž Mendes.

I vjerovatno pretjeruje, ali dok god njegov klijent nemilosrdno trese mreže, imaće za šta da se uhvati. Igra nekadašnjeg talenta Sportinga je kombinacija snage, brzine, udarca sa obje noge, nenadmašnog skoka i "predatorskog" osjećaja za gol. Driblinzi po kojima se prepoznavao dok je kao tinejdžer došao u Mančester junajted, Ronaldo sada samo povremeno koristi. Shvatio je da je lopta u mreži jedina formula modernog fudbala i ne bira sredstva i način da bude što produktivniji.

Takav pucački repertoar nema čak ni Leo Mesi, zvanično najbolji fudbaler svijeta u 2009. i 2010. godini. Jasno, njih dvojica teško mogu da se uporede. Kao štp Ronaldo nema ono što ima Leo Mesi, tako ni Mesi nema ono što ima Ronaldo.

- Mesi je bez sumnje veliki igrač. Ali Ronaldovu snagu i karakter nema niko - "pristrasan" je Mendes.

A kada još takav "materijal" predate u ruke Žozea Murinja, najboljeg trenera u 2010. u izboru Fife i Frans fudbala, dobijate fudbalera na turbo pogon.

- Kristijano me ostavlja bez riječi svojim partijama iz utakmice u utakmicu. Ne znam kako bih opisao njegove igre - rekao je Murinjo.

U izjavama za medije, Ronaldo ostavlja utisak skromnog momka, što je sušta suprotnost njegovom pobjedničkom i pomalo je arogantnom stavu dok se na terenu sprema da zada protivniku završni udarac.

- Da nema mojih saigrača, ne bih davao toliko golova. Srećan sam i motivisan, želim da nastavim s dobrim igrama. Trener Murinjo zna na kojoj poziciji mogu da budem od najveće koristi za ekipu. Sve što radim jest to da nastojim da pomognem klubu na najbolji mogući način.

Mali Kristijano Ronaldo rođen je 5. februara 1985. godine kao najmlađi sin kuvarice Marije Dolores i baštovana Žozea Dinisa Aveira. Bio je "predodređen" da postane prodavac kiki-rikija, ali ga je veliki talenat za fudbal odveo na drugi put. Otac mu je dao ime po Ronaldu Reganu, omiljenom američkom predsjedniku. Dvadesetak godina kasnije svijet je dobio fudbalskog Ronalda Regana.

Bonus video: