„Furija“ ponizila „gaučose“, Brazilci se u reprizi „Mineirasa“ osvetili Njemačkoj

Engleska i Italija remizirale na "Vembliju" (1:1), Aleksandar Mitrović dao tri gola, ali su mu priznata samo dva u trijumfu Srbije nad Nigerijom (2:0)
82 pregleda 6 komentar(a)
Isko, Foto: Reuters
Isko, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2018. 21:34h

Posljednjih dana se sve glasnije priča o Lionelu Mesiju i osvajanju Mundijala, ali je Argentina pokazala da bi joj bilo potrebno čudo da postane šampion svijeta. Bez obzira na to što ima najboljeg igrača na svijetu...

Taman kada se zaboravilo da su jedva i došli do vize za Rusiju, „gaučosi“ su doživjeli debakl na „Vanda Metropolitanu“, gdje su izgubili od Španije sa čak 6:1!

Na stadionu Atletiko Madrida je blistao as Reala Isko, koji je dao tri gola u 27, 52. i 74. minutu, a mrežu Serhija Romera (izašao u 22. minutu zbog povrede) i Vilija Kabaljera su tresli i Dijego Kosta u 12, Tijago Alkantara u 55. i Jago Aspas u 73.

Nije opravdanje za Horhea Sampaolija ni što Mesi zbog povrede nije mogao da igra, jer su odbrana i vezni red toliko loši da ih čarobnjak iz Rosarija ne može vući protiv najjačih rivala...

Jedini gol za Argentince je dao štoper Nikolas Otamendi u 39. minutu.

Испания - Аргентина. Обзор товарищеского матча. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Dva velika ožiljka su na brazilskom fudbalu - „Marakanaso“, poraz od Urugvaja u finalu Svetskog prvenstva 1950. na „Marakani“ (2:1), i „Mineiraso“ - 1:7 protiv Njemačke u polufinalu Mundijala 2014. na stadionu „Mineirao“ u Belo Orizonteu.

I kao što je prvi poraz stvorio najveću fudbalsku naciju, tako je ovaj debakl od prije četiri godine probudio uspavanog velikana, koji je pod komandom Titea vaskrsao.

Potvrda toga nije mogla da bude bolja - Brazilci su večeras u Berlinu savladali „elf“ golom Gabrijela Žezusa u 37. minutu.

Time je Brazil prekinuo seriju od 22 meča bez poraza aktuelnog svjetskog prvaka i najavio da će se u Rusiji boriti za šestu „boginju“.

Engleska je dugo vodila protiv Italije, golom Džejmija Vardija u 26. minutu, ali je remi Italiji na "Vembliju" donio Lorenco Insinje u 87. iz penala.

Aleksandar Mitrović je dao tri gola, ali je Srbija u Londonu savladala Nigeriju sa samo 2:0. Kako je to moguće? Napadaču Njukasla na pozajmici u Fulamu nije priznat čist pogodak u 14. minutu, ali jesu u 68. i 81. minutu na asistencije Filipa Kostića.

Rivali Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal imali su potpuno različite utakmice - Danska je igrala bez golova sa Čileom, a Poljska je nakon nezaboravnog finiša savladala Južnu Koreju.

Robert Levandovski u 32. i Kamil Grosicki u 45. minutu su donijeli veliku prednost timu Adama Navalke, da bi Azijati izjednačili preko Čang-Min Lija u 85. i He-Čan Hvanga u 87.

Za trijumf domaćina u Horzovu se pobrinuo Pjotr Zjelinski u 92. minutu.

Bonus video: