Futsal reprezentacija Crne Gore otputovala u Izmir - Vijesti.me
MALI FUDBAL

Futsal reprezentacija Crne Gore otputovala u Izmir

Protivnici \"hrabrih sokola\" na preliminarnom turniru za odlazak na futsal Euro 2012. godine biće domaćin Turska, Moldavija i Švajcarska.

Futsal reprezentacija Crne Gore otputovala je u Izmir, gdje će od 21. do 24. januara učestvovati na preliminarnom turniru za odlazak na futsal Euro 2012. godine. Protivnici "hrabrih" sokola biće domaćin Turska, Moldavija i Švajcarska.

Nakon osmodnevnih priprema, koje su obavljene u Tivtu, selektor Sveto Ljesar je suzio svoj izbor na 14 igrača koje će voditi u Tursku - prekobrojni su ovog puta bili Adi Plakalo i Miloš Tomović.

- Pripreme su obavljene po planu i veoma sam zadovoljan zalaganjem svih igrača tokom boravka u Tivtu. Zdravstveni bilten je dobar, uprkos manjim povredama koje nas nisu omele. Problem je što određeni igrači nisu imali ni dva jaka treninga u mjesec dana, pa im je trebalo vremena da se naviknu na ritam od dva treninga dnevno. Ipak, napravljen je veliki pomak na fizičkom planu što me raduje uoči početka turnira - rekao je Ljesar.

Ljesar je dodao da su prethodnih dana dobili više informacija o protivnicima koji ih očekuju, ali i ponovio da njegova ekipa ima kvalitet da napravi iznenađenje.

- Turska i Moldavija su u prednosti zbog većeg internacionalnog iskustva. Ove dvije selekcije bile su izuzetno aktivne posljednjih godina, pa su u drugoj polovini prošle godine odigrali mnogo utakmica, dok smo mi, primjera radi, odigrali samo dvomeč sa San Marinom koji je po kvalitetu značajno slabiji od ekipa koje nas čekaju u Izmiru. Uz to smo značajno podmladili tim i spustili prosjek godina ispod 26. Imamo kvalitet, u to nema sumnje, ali to na turnirima često nije presudno. Najveći hendikep biće nam uigranost, jer igrači ne igraju dugo u ovom sastavu, što je uz samopouzdanje jedna od najvažnijih stavki za uspjeh u futsalu - rekao je Ljesar.

Naš selektor smatra da se deficit utakmica može kompenzovati motivacijom, ali upozorava da to može biti mač sa dvije oštrice.

- Grupa je maksimalno motivisana, što je za svaku pohvalu. Na stručnom štabu je da tu želju kanališe na pravi način, jer ukoliko ne uđemo u meč hladne glave ta želja bi nam se mogla vratiti kao bumerang, mogli bi sagorjeti. Lijepo je pobijediti, ali treba biti velik i dostojanstven i kada se gubi i pružiti ruku protivniku. Ovo je sport, a ne rat, pa sam dao momcima vremena da razmišljaju o odgovornosti koju su prihvatili onog trenutka kada su obukli dres sa državnim grbom - rekao je Ljesar.

Naša selekcija će od 21. do 24. januara u Izmiru pokušati da izbori prolaz u drugu kvalifikacionu rundu u konkurenciji domaćina Turske, Moldavije i Švajcarske. U narednu rundu idu samo pobjednici grupa, a pobjednik grupe A igraće u petoj kvalifikacionoj grupi sa domaćinom Ukrajinom, Mađarskom i Belgijom.