Gabala eliminisala Lil, Vojvodina bolja od Dinama iz Minska, Rijeka eliminisana

3 komentar(a)
Luka Rotković, Foto: Dinamo Minsk
Luka Rotković, Foto: Dinamo Minsk
Ažurirano: 04.08.2016. 20:39h

Vojvodina je na korak od plasmana u Ligu Evrope, nakon što je u Bjelorusiji savladala Dinamo - bilo je 2:0, nakon 1:1 iz Novog Sada.

Crnogorski napadač Luka Rotković je za domaćina odigrao posljednjih desetak minuta, a Novosađane su u narednu rundu odveli golovi Babića u 32. i Antića u 82.

Na golu predstavnika Srbije bio je crnogorski golman Marko Kordić.

Azerbejdžanska Gabala je iznenadila Lil, u čijem timu nije bilo našeg fudbalera Marka Baše.

Gabala je prošlog četvrta izvukla remi u Francuskoj (1:1), a sada je sve dileme oko prolaska otklonio Ozobik pogotkom u 34. minutu.

Od Evrope se oprostila Rijeka, naših Marka Vešovića i Aleksandra Šofranca, nakon remija od 2:2 protiv turskog Basakšehira na Kantridi.

U Turskoj nije bilo golova, Rijeka je večeras dva puta vodila, ali joj je plasman "oteo" napadač iz BiH Edin Višća.

Vešović je igrao 67 minuta, dok je Šofranac bio na klupi.

Iznenađenje je napravio i AEK iz Larnake - žrtva Kiprana je Spartak koji je poražen u Moskvi sa 1:0 nakon prvog meča koji je domaćin pobijedio sa 1:0. Jedini gol u revanšu dao je Makedonac Tričkovski u samom finišu...

Panatinaikos je eliminisao švedski AIK, Austrija iz Beča je bila bolja od slovačke Trnave, dok je AZ Alkmar opravdao ulogu favorita protiv Janine iz Grčke. U baraž je i Makabi iz Tel Aviva koji je prošao rumunski Panduri

Poljsko Zaglebje, tim koji je u prethodnom kolu eliminisao Partizan, završio je nastup u Evropi - izbacio ga je danski Sonderjiske nakon što je u revanšu izdržao i remizirao (1:1, u prvom meču je slavio sa 2:1).

Sent Etjen je pobijedio sa 1:0 AEK u Atini i prošao, Brondbi je eliminisao Hertu.

Bonus video: