Garsija se plaši fudbalskih monstruma

Igramo protiv fudbalskih monstruma, ali svaka utakmica počinje sa 0:0 - kaže trener Rome
0 komentar(a)
Roma, Foto: Beta-AP
Roma, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.11.2015. 13:18h

Roma je u prošlom kolu u kiši golova na „Olimpiku” savladala Bajer (3:2) i vjeruje se da je upravo to bio presudan korak ka plasmanu u osminu finala.

Večerašnje gostovanje na „Nou kampu”, dakle, nije ključno, ali Rimljani gore od želje da se pokažu na „poljani” katalonskog hrama fudbala.

Roma je zaustavila Barsu u prvom kolu (1:1), ali tadašnji i ovaj tim Luisa Enrikea nisu isti, jer je „blaugrana” sada mašinerija koja melje i bez Lionela Mesija. Zato bi sve sem pobjede domaćina predstavljalo iznenađenje...

"Igramo protiv fudbalskih monstruma, ali svaka utakmica počinje rezultatom 0:0. Na nama je da uradimo sve da namučimo Barsu, a i spremni smo da rizikujemo u ovoj utakmici. Jer, praktično je isto izgubiti ili remizirati za konačnu tabelu, pobjeda bi već bila velika stvar - rekao je trener Rome Rudi Garsija.

Roma ima pet bodova na drugom mjestu, Bajer jedan manje - „vučica” u posljednjem kolu dočekuje BATE, koji je današnji rival Njemcima u Bjelorusiji.

„Farmaceuti” u posljednjoj rundi u grupi igraju na svom terenu sa Barselonom...

Enrike ne bi da se prisjeća epizode u Rimu

Biće ovo poseban duel i za Luisa Enrikea, koji je u sezoni 2011/12. vodio Romu. I to neuspješno.

"Da li bih se vratio u Rim? Uvijek, obožavam da vidim taj grad. A u Romu? Ko zna...", kazao je Enrike italijanskim medijima.

Izgleda da je došlo vrijeme da Mesi zaigra od prvog minuta, nakon što je ušao s klupe protiv Reala u subotu.

"Leo je spreman i za njega je povreda prošlost. Može da igra, vidjećemo do početka meča da li i od prvog minuta", istakao je trener Katalonaca.

Bajer se nada da će Barsa imati motiv da sruši Romu.

"Nama je neophodna pobjeda protiv BATE-a da bismo mislili o duelu u Barseloni. Mislim da nismo rekli posljednju riječ u ovom takmičenju", najavio je trener Bajera Rodžer Šmit.

I BATE ima računicu pred meč koji se igra od 18 časova. Makar ima šansi da se domogne Lige Evrope.

"I dalje možemo da budemo drugi u grupi, iako se tu ne pitamo samo mi. Imamo ambicije da ostanemo u Evropi", kazao je trener Bjelorusa Aleksandr Jermakovič.

Murinjo bi da završi posao u Izraelu

Čelsi je veliki favorit u Tel Avivu protiv Jokanovićevog Makabija i u slučaju trijumfa večeras bi mogao da proslavi plasman u osminu finala. To će se dogoditi i ako „plavci” remiziraju u Izraelu, te ako Porto kod kuće savlada Dinamo iz Kijeva.

"Favoriti smo i želimo da iskoristimo dobar momenat. Jasno je - ako ne izgubimo u dobroj smo situaciji, ali ako pobijedimo završavamo sve", rekao je Murinjo.

Arsenalova nada i dalje traje

Samo pobjeda u duelu sa zagrebačkim Dinamom ostavlja Arsenalu nadu da može u nokaut fazu. Trijumf na „Emirejtsu”, ali i pobjeda Bajerna protiv Olimpijakosa kod kuće odložili bi epilog za naredno kolo.

Ako bi rezultati večeras išli naruku Arsenalu onda bi u posljednjem kolu pala odluka u Pireju - „tobdžije” bi tamo morale da slave sa makar dva razlike protiv Olimpijakosa.

"Naš najveći problem u ovom trenutku su povrede. Kada smo kompletni vjerujem da smo vrhunski tim. Bez obzira na sve, moramo da slavimo protiv Dinama i sačuvamo nadu za osminu finala", istakao je Arsen Venger.

Bajern i Olimpijakos imaju po devet bodova, pa je međusobni okršaj pravi derbi grupe F.

"Rezultati Olimpijakosa nisu slučajni", oprezan je Pep Gvardiola pred dolazak grčkih „crveno-bijelih” u Minhen.

DANAS

GRUPA E

Bate - Bajer 18.00 Barselona - Roma 20.45

GRUPA F

Bajern - Olimpijakos 20.45 Arsenal - Dinamo Zagreb 20.45

GRUPA G

Makabi - Čelsi 20.45 Porto - Dinamo Kijev 20.45

GRUPA H

Zenit - Valensija 18.00 Lion - Gent 20.45

SJUTRA

GRUPA A

Šahtjor - Real M. 20.45 Malme - PSŽ 20.45

GRUPA B

Mančester j. - PSV 20.45 CSKA - Volfsburg 18.00

GRUPA C

Astana - Benfika 16.00 Atletiko M. - Galatasaraj 20.45

GRUPA D

Juventus - Mančester siti 20.45 Borusija M. - Sevilja 20.45

Bonus video: