"Gašenje FK Otrant Olimpik bio bi zločin"

"Tokom narednih dana biće organizovano nekoliko aktivnosti preko kojih će svi naši sugrađani imati priliku da doniraju sredstva za ovaj klub. Za dijasporu biće organizovano on lajn prikupljanje sredstava, dok će za privrednike i ostale institucionalne subjekte biti organizovano donatorsko veče koje će biti održano 27 oktobra", navodi se u saopštenju iz Nrekićevog kabineta
1845 pregleda 1 komentar(a)
FK Otrant, Foto: Wikimedia Commons
FK Otrant, Foto: Wikimedia Commons

Opština Ulcinj organizovaće uskoro intenzivnu donatorsku kampanju u cilju prikupljanja sredstva neophodnih za opstanak FK Otrant Olimpik - dogovoreno je danas na sastanku predsjednika Opštine Ljora Nrekića i predsjednika uprave Fudbalskog kluba Otrant Olimpik, Nedžada Loške Hasanagića.

"Tokom narednih dana biće organizovano nekoliko aktivnosti preko kojih će svi naši sugrađani imati priliku da doniraju sredstva za ovaj klub. Za dijasporu biće organizovano on lajn prikupljanje sredstava, dok će za privrednike i ostale institucionalne subjekte biti organizovano donatorsko veče koje će biti održano 27 oktobra", navodi se u saopštenju iz Nrekićevog kabineta.

Nrekić je konstatovao da je FK Otrant Olimpik u velikim finansijskim teškoćama. Problemi su, naveo je, toliko veliki da prijete gašenju kluba osnovanog 1921. godine. Dodao je "da bi se gašenje kluba moglo smatrati ravno zločinom prema svim starijim generacijama koje su klub osnovale, prema ulcinjskoj djeci i omladini kao i prema svim budućim generacijama".

Hasanagić je kazao da je je FK Otrant Ulcinj klub svih Ulcinjana i da svi treba da maksimalno podrže klub kako bi on opstao.

Bonus video: