Gibson pojačao Everton

Dvadesetčetvorogodišnji irski reprezentativac je danas predstavljen, a za novi klub debitovaće već sjutra protiv Aton Vile u gostima u okviru 21. kola Premijer lige
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2012. 18:42h

Daren Gibson, doskorašnji član Mančester junajteda, potpisao je ugovor sa Evertonom na 4,5 godine, a engleski šampion će na ime obeštećenja dobiti 500.000 funti (598.000 eura).

Dvadesetčetvorogodišnji irski reprezentativac je danas predstavljen, a za novi klub debitovaće već sjutra protiv Aton Vile u gostima u okviru 21. kola Premijer lige.

"Everton je veliki klub sa sjajnim navijačima i nadam se da mogu da pomognem da napravi dobar rezultat do kraja sezone. Igram na poziciji ofanzivnog veziste i vjerujem da mogu biti efiksan. Bio sam veoma isfrustriran u Mančester junajtedu, jer nisam dobijao previše prostora da igram. Sada sam dobio pravu priliku i na meni je da je iskoristim“, rekao je Gibson na predstavljanju.

On je ljetos bio na korak od prelaska u Sanderlend, ali je, u posljednjem trenutku, odlučio da ostane na "Old Trafordu“.

Ponikao je u mlađim kategorijama "crvenih đavola“, a u prvom timu je od 2005. godine.

Dva puta je išao na pzajmice, prvo u Antverpen, a potom i u Vulverhempton. Član seniorske selekcije Irske je od 2007. godine.

Bonus video: