Gigs na predstavljanju: Najponosniji dan u životu

Velšanin će na klupi Junajteda biti do kraja sezone, ali mediji ne isključuju mogućnost da ostane i duže, posebno ako u finišu izbori evropsku scenu.
0 komentar(a)
Gigs, Foto: Beta/AP
Gigs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.04.2014. 19:33h

Rajan Gigs prvi put se juče obratio javnosti, od kada je, neočekivano, sjeo na klupu Mančester junajteda umjesto Dejvida Mojesa.

Legenda “đavola” želi da u posljednja četiri kola svom klubu obezbijedi izlazak na evropsku scenu...

Čelnici Junajteda postavili su pravilo pred prvu pres konferenciju novog trenera - nema pitanja o Dejvidu Mojesu, njegovoj smjeni i njegovom radu...

Engleski novinari ostali su, tako, bez pravog materijala, ali Gigs je tolika legenda na Ostrvu da je svaka njegova riječ važna

"Želim da se zahvalim Dejvidu Mojesu što mi je omogućio da budem dio njegovog stručnog štaba, iako sam još aktivan. Ovo je veliki trenutak za mene - srećan sam i pomalo nervozan. Ali, prije svega osjećam ponos što sam se našao u novoj ulozi u klubu za koga navijam od rođenja i za koji sam vezan 25 godina", rekao je Gigs.

Velšanin će na klupi Junajteda biti do kraja sezone, ali mediji ne isključuju mogućnost da ostane i duže, posebno ako u finišu izbori evropsku scenu.

"Skoncentrisan sam na kratak period, na preostale četiri utakmice. Posebno na prvu, protiv Noriča. Biće nam teško, jer se oni bore za goli život, i moramo da budemo na nivou", dodaje Gigs.

A nivo Mančestera nije onakav kakav je bio za vrijeme Mojesa... Ako ko zna - Gigs zna - kako igra pravi Mančester...

"Moja fudbalska filozofija je filozofija Junajteda. Želim da igrači igraju sa strašću, brzo, jakog tempa, da budu hrabri i maštoviti - to su igrači Junajteda. I želim da uživaju u igri, jer samo uživanjem mogu da pokažu koliko znaju.

Gigs je prvotimac Mančester junajteda od 1990. godine, ukupno je odigrao 962 utakmice. Čak 18 godina zaredom igrao je u Ligi šampiona, gdje “đavola” neće biti naredne sezone.

Ostala je nada u Ligu Evrope, ali situacija je teška - Junajted ima šest bodova manje, i utakmicu manje od Totenhema.

Bonus video: