Glavni grad i Mijač po 600 hiljada eura za bolju Budućnost

Veselin Mijač, biznismen iz Švedske, koji je rođen u Podgorici, preuzeo je klub na partnerskoj osnovi sa Glavnim gradom
13757 pregleda 14 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora
Sa potpisivanja ugovora
Ažurirano: 27.09.2019. 16:56h

Fudbalski klub Budućnost od danas je i zvanično dobio novog predsjednika i poslovnog partnera.

Veselin Mijač, biznismen iz Švedske, koji je rođen u Podgorici, preuzeo je klub na partnerskoj osnovi sa Glavnim gradom.

Po ugovoru koji je potpisan danas, u narednih 12 mjeseci, Glavni grad i Mijač, odnosno njegova kompanija “Savana” uložiće po 50 hiljada eura mjesečno - milion i 200 hiljada za godinu - u klub koji je simbol Podgorice i crnogorskog fudbala, ali koji je u prethodnih 13 godina, od mogućih 26, osvojio samo pet trofeja.

U Glavnom gradu, koji je vlasnik kluba, očekuju bolju budućnost.

“FK Budućnost je simbol našeg grada i neodvojivi dio našeg identiteta. Ne postoji sportski kolektiv u Crnoj Gori koji toliko ljudi prati, čim se uspjesima raduje, a tuguje zbog sportskih neuspjeha. Nažalost, od obnove nezavisnosti do dana nije bilo onoliko usojeha koliko smo se nadali, u jednom dijelu, naše je mišljenje, i zbog toga što nismo na pravi način odgovorili na potrebe finansiranja i načina organizacije. Sada stvaramo kvalitetan temelj i sa dozom optimizma gledamo u budućnost. Prvo da vratimo primat na domaćoj sceni, a da u susret obilježavanju jednog vijeka osnovanja kluba – 2025. godine – od Budućnost napravimo respektabilan klub, ne samo u našim i regionalnim, već i u evropskim okvirima”, kazao je gradonačelnik Ivan Vuković.

Novi predsjednik Veselin Mijač je takođe kazao da je njegov dolazak početak dugoročnog projekta.

“Ništa ne može da se promijeni za godinu ili pola godine – mi gledamo u budućnost, jer na brzinu ne možemo ništa. Lične ambicije – tim koji ima takve kvalitete trebalo bi da bude šampion, šampion, šampion... Ali, potrebno je vrijeme da se prihvate promjene koje će uslijediti”, kazao je Mijač.

Bonus video: