Gol, asistencija i povreda Jovetića, trijumf Rome

Crnogorski reprezentatovac predvodio "violu" do ubjedljive pobjede nad Kaljarijem, a onda zbog povrede napustio igru...
8 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: BETA/AP
Stevan Jovetić, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 04.11.2012. 22:03h

Fiorentina je upisala šestu pobjedu u sezoni, ugrabila četvrto mjesto ispred Lacija i opet je igrala po notama Stevana Jovetića - crnogorski napadač (juče bio i kapiten) dao je gol za 2:1, a potom i asistirao za 3:1 kada je pogodio Luka Toni.

Nije, međutim, na kraju sve bilo idealno za našeg asa koji je u petak napunio 23 godine, jer je svega nekoliko minuta nakon što je meč prelomljen morao i da napusti teren pošto se požalio na povredu mišića.

Jo-Jo je sam zatražio izmjenu, a kasnije je rekao i da nema potrebe za panikom.

"Osjetio sam bol, nadam se da nije ništa ozbiljno", rekao je Jovetić nakon utakmice.

Prvom asu "viole" je ovo bio šesti pogodak u Seriji A ove sezone, a prvi još od duela sa Bolonjom koji je odigran 7. oktobra.

Drugi crnogorski internacionalac, Stefan Savić, duel na "Artemio Frankiju" je odgledao s klupe.

"Zasluženo smo pobijedili i sada sam zadovoljan kada gledam tabelu", kazao je trener Vinćenco Montela, a potom se osvrnuo i na Jovetića.

"Imao je grčeve i bilo je najbolje da napusti igru. Nije bio na najvećem nivou, ali sam to i očekivao, jer nije 100 odsto spreman. Ipak, morao je da igra, jer je spreman da sam riješi meč i da pomogne timu", istakao je Montela.

Katanija ponizila Lacio, Napoli kiksao

Katanija je deklasirala Lacio (4:0), samo sedam dana nakon što je pokradena od strane Juventusa na istom stadionu.

Ovog puta na "Masiminu" dileme nije bilo - dva gola Gomesa, te po jedan Lodija i Barijentosa su pokazala da je Lacio upao u krizu.

"Preuzimam odgovornost. Ekipa koja želi da bude u vrhu ne smije da dozvoli sebi ovakav poraz", rekao je trener "nebesko-plavih" Vladimir Petković.

Okliznuo se i Napoli, i to u sudijskoj nadoknadi - bod Napolitancima je "oteo" Torino, tačnije Sansone. Prethodno je domaćin poveo preko Kavanija...

"Azuri" su ovim remijem propustili priliku da se potpuno uključe u borbu za Skudeto, jer kasne četiri odnosno pet bodova u odnosu Inter i Juventus.

"Nismo imali ni sreće, a onda smo primili gol nakon kiksa", bio je bijesan Valter Mazari.

Sampdorija je poražena od Atalante na "Marasiju" (2:1) i to joj je šesti poraz zaredom u Seriji A (u prvih pet kola imala skor tri pobjede i dva remija).

"Nema govora o tome da ću da podnesem ostavku. Siguran sam da ćemo krenuti da osvajamo bodove", poručio je trener Sampa Ćiro Ferara.

Roma odradila Palermo

Roma je ovog puta imala obzira prema navijačima - nije im ponudila još jedan, ko zna koji u nizu, šokantni meč na "Olimpiku".

„Vučica” je savladala Palermo (4:1), pogađali su Franćesko Toti, Pablo Osvaldo, Erik Lamela i Matija Destro, pa će u narednom kolu imati priliku da u međusobnom okršaju pretekne velikog rivala Lacija na tabeli, jer se u nedjelju popodne igra rimski derbi.

Destro je pri proslavljanju gola dobio i drugi žuti karton, jer je skinuo dres, a nakon toga je Josip Iličić postigao jedini gol za Sicilijance.

Rezultati

Peskara - Parma 2:0 (Abruskato 49, Vajs 90)

Bolonja - Udineze 1:1 (Dijamanti 46 - Di Natale 76)

Katanija - Lacio 4:0 (Gomes 9, 29, Lodi 25 (penal), Barijentos 69)

Fiorentina - Kaljari 4:1 (Rodriges 14, Jovetić 50, Toni 54, Kuadrado 84' - Kazarini 43)

Napoli - Torino 1:1 (Kavani 6 - Sansone 90)

Sampdorija - Atalanta 1:2 (Mareska 53 - Bonaventura 2, Luka 76)

Sijena - Đenova 1:0 (Paći 55)

Roma - Palermo 4:1 (Toti 11, Osvaldo 31, Lamela 69, Destro 79 - Iličić 84)

SUBOTA

Milan - Kjevo 5:1

Juventus - Inter 1:3

Bonus video: