Gol Van Persija u prvom meču na "Old trafordu", pobjeda Čelzija

Vigan je bio ubjedljiv na gostovanju Sautemptonu (2:0), dok je Totenhem ostao bez tri boda u posljednjim trenucima meča protiv VBA (1:1)
60 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2012. 19:44h

Robin van Persi je morao da se potrudi da mu se debi na "Old trafordu" ne pretvori u košmar.

Fulam je golom Demijena Dafa u 3. minutu utišao navijače na "Teatru snova", među kojima je bio i najbrži čovjek na planeti Usein Bolt, ali je sjajni Holanđanin sedam minuta kasnije pokazao zašto je plaćen 30 miliona eura - nakon centaršuta Patrisa Evre, fenomenalno je zahvatio loptu i pogodio suprotni ugao gola nemoćnog Marka Švarcera.

Do poluvremena su pogodili još jedno ovogodišnje veliko pojačanje, Šinđi Kagava, i Brazilac Rafael, a za konačnih 3:2 pobrinuo se David de Hea - golman domaćih je u 64. minutu loše intervenisao, pogodio Nemanju Vidića u nogu, a lopta se odbila u mrežu.

Ser Aleks Ferguson, međutim, nije imao razloga za slavlje, jer je Vejn Runi zaradio tešku posjekotinu na butini, zbog koje će vjerovatno pauzirati mjesec. Napadač Junajteda je u 93. minutu pokušao da blokira šut Uga Rodaljege, koji ga je u padu nenamjerno nagazio i bukvalno „pocijepao” metalnim kramponom.

"Kod takvih rana postoji opasnost od infekcije i moramo da budemo oprezni", rekao je Ferguson.

Runi će zbog toga propustiti mečeve protiv Sautemptona i Vigana, ali i prve dvije utakmice reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo - protiv Moldavije i Ukrajine.

Čelzi je jedini odigrao tri utakmice u Premijer ligi, zato je i ubjedljivo prvi. Nakon Vigana i Redinga, u mašinu "plavaca" upao je i Njukasl (2:0), a blistao je tandem Eden Azar - Fernando Tores.

Belgijski vunderkind je u 22. minutu postigao prvi gol za Čelzi, kada je iskoristio penal koji je izborio El Ninjo, a revanširao mu se u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena - petom mu je ostavio loptu, a Tores je sa ivice šesnaesterca šutnuo špicem i efektno pogodio mrežu.

"Fantastično smo startovali. Upisali smo tri pobjede i jedva čekamo Superkup Evrope. Tores, Azar i Mata su pokazali da odlično sarađuju, ali i ostali su odlični. Drago mi je da je Fernando postigao onako lijep gol, jer sam mu ja uvijek vjerovao. Srećan sam kako igra, vrlo je koristan i kad ne postigne gol", naglasio je Roberto di Mateo.

Everton je nakon pobjede nad Junajtedom protutnjao i Birmingemom i savladao Aston Vilu sa 3:1, dok je kaznena ekspedicija Mihaela Laudrupa nastavila da teroriše rivale - Svonsi je savladao Vest Ham sa 3:0 i nakon dva kola ima nevjerovatnu gol razliku 8:0.

VBA je golom Džejmsa Morisona u 90. minutu stigao do remija na gostovanju Totenhemu i tako dokazao da lagana pobjeda nad Liverpulom (3:0) nije bila slučajna.

Zbog velike kiše i lokvi na terenu "Stadiona svjetlosti", odložen je meč Sanderlend - Reding.

Rezultati:

Svonsi - Vest Hem 3:0 (Ranhel 20, Miću 29, Grejem 64)

Aston Vila - Everton 1:3 (El Ahmadi 75 - Pijenar 3, Felaini 31, Jelavić 44)

Mančester j. - Fulam 3:2 (Van Persi 10, Kagava 35, Rafael 41 - Daf 3, Vidić 64 (autogol)

Norič - KPR 1:1 (Džekson 11 - Zamora 19)

Sautempton - Vigan 0:2 (Di Santo 51, Kone 89)

Totenhem - VBA 1:1 (Asu-Ekoto 74 - Morison 90)

Čelzi - Njukasl 2:0 (Azar (penal) 22, Tores 45+2)

Sjutra

Stouk - Arsenal 14.30

Liverpul - Mančester siti 17.00

Galerija

Bonus video: