Golčina Đalovića za maksimalnu Budućnost pred pauzu

Budućnost je upisala peti trijumf i zaadržala maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu šampionata. Petrovac - Jedinstvo bez golova
51 pregleda 13 komentar(a)
Đalović, Foto: Luka Zeković
Đalović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.08.2016. 19:46h

Sjajan gol Radomira Đalovića u 41. minutu donio je Budućnosti pobjedu protiv Mladosti u podgoričkom derbiju - 1:0.

Najbolji strijelac "plavih", od večeras i prvi strijelac lige (četiri gola) natrčao je na odbijenu loptu i lijevom nogom je sa ivice šesnaesterca zakucao pod prečku Ljuljanovićevog gola.

Budućnost je zadržala maksimalan učinak i petom pobjedom u isto toliko utakmica osigurala prvo mjesto pred 14-dnevnu pauzu u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije.

Ni bodova razlika nije zanemarljiva - "plavi" imaju četiri boda više od Zete, pet od Mladosti i Iskre, i definitivno su glavni su kandidati za titulu.

"Najvažnije je da smo nastavili seriju, idemo na pauzu sa maksimalnim učunkom i ovo će nam biti veliki podstrek pred nastavak sezone. Drago mi je zbog momaka, zaslužili su to svojim igrama", kazao je Miodrag Vukotić, trener Budućnosti.

Njegova ekipa je postavila i jedan rekord - niko nikada nije otvorio prvenstvo u samostalnoj Crnoj Gori sa pet pobjeda bez primljenog gola.

Budućnost je bila bolja od Mladosti - imala je više od igre, više šansi, više opasnih napada. Gosti su koliko-toliko parirali rivalu u prvom poluvremenu, kada su imali možda i najveću šansu na utakmici - Petrović je u 24. minutu iz dobre pozicije pogodio spoljni dio mreže nakon ubacivanja Martinovića.

U nastavku je, međutim, nakon primljenog gola, izostala reakcija aktuelnog šampiona, pa se na terenu pitala samo Budućnost. Đalović je u dva navrata mogao da osigura pobjedu mnogo prije kraja, prije trećeg minuta sudijske nadoknade, kada je Mladost preko Kopitovića imala jedini pravi pokušaj u nastavku

"Budućnost zasluženo pobijedila, bila je boljia u posjedu, imala je i više šansi, na kraju krajeva postigla je i gol. Kada mi već nismo iskoristuili dvije šanse koje smo imali u prvom poluvremenu, bilo je vjerovatno da će se desiti ono što se dogodilo. Pribojavao sam se neuigranosti, došlo nam je puno novih igrača, žao mi je što se to osjetilo baš u ovom meču. Ovaj poraz nam je nauk, da vidimo gdje smo griješili, da jače radimo", kazao je trener Mladosti Nikola Rakojević.

Duel Petrovca i Jedinstva završen je 0:0.

To je bjelopoljskom timu prvi bod ove sezone.

Na jučerašnjim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: Rudar - Zeta 1:1, Sutjeska - Grbalj 1:1, Dečić - Bokelj 1:3 i Iskra - Lovćen 1:0.

Bonus video: