Goleada pod Golubijom pripala Rudaru

Isti rivali su prije 17 dana odigrali tvrdu utakmicu, bez mnogo šansi i uspjeli da postignu samo jedan gol (Grbalj). Danas, potpuno različita slika.
0 komentar(a)
slavlje2, Foto: Savo PRELEVIĆ
slavlje2, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 02.04.2011. 21:26h

Isti rivali su prije 17 dana odigrali tvrdu utakmicu, bez mnogo šansi i uspjeli da postignu samo jedan gol (Grbalj). Danas, potpuno različita slika. Goleada je trajala svih 90 minuta, publika je uživala, povremeno se i nervirala, baš kao i strateg Rudara Nebojša Vignjević koji nije mogao da sakrije ljutnju zbog nonšalantne igre uže odbrane a posebno golmana Mijatovića koji je isključivi krivac za prva dva pogotka gostiju. Na kraju, da se ipak sve dobro završi za Pljevljake pobrinuo se iskusni Francišković.

Seriju golova otvorio je Ivica Jovanović već u 3. minutu. I to na kakav način. Prihvatio je odbijenu loptu, raspalio po njoj sa 18 metara, a ona se zakoprcala u Gačevićevom desnom gornjem uglu, nakon što je prethodno „očešala“ i donji dio prečke. Francišković se u 29. minutu najbolje snašao u šesnaestercu i udvostručio prednost svoje ekipe.

- Eto šta je fudbal. Igrali smo dobro, imali ubjedljivu prednost i onda našim greškama vratili goste u život. Na sreću, napravili smo dodatni pritisak i zasluženo slavili – kazao je pomoćni trener Rudara Sabahudin Bekto.

Samo što je počeo drugi dio, Pljevljaci stižu i do trećeg gola. Poslije kornera i gužve, najsnalažljiviji je bio štoper Adžić i proslijedio loptu u mrežu.

I ako je neko tada pomislio da je Rudar definitivno završio posao, prilično se prevario. Prvo je golman Mijatović pokušao da „glumi“ igrača i da dribla u svom šesnaestercu, omaleni Argentinac Rosi ukrao mu je loptu i ušetao se u gol za 3:1. Samo devet minuta kasnije Mikijelj je šutirao sa 30 metara, a ona se na iznenađenje svih pored odbrambenih igrača i Mijatovića otkotrljala u desni donji ugao, za već zabrinjavajućih 3:2. I nisu gosti tu stali. Nastavili su da napadaju, što im u 77. minutu donosi izjednačenje (strijelac Dragičević).

Da pravda ipak pobijedi, pobrinuo se, juče najbolji akter utakmice Ivica Francišković.

- Rudar je u prvih 60 minuta uspio da iskorist inaše greške. I pored toga uspjeli smo da se vratimo u nastavku, čak da budemo blizu i potpunog preokreta – kazao je bio strateg Grblja Dragan Radojičić.

S. BEZAREVIĆ

Bonus video: