Golman Petrovca: Obraz prije rezultata; Sutjeska: Zaslužena pobjeda

"U sportu i životu uopšte smatram da je obraz najpreči, a igrači Sutjeske su danas pokazali da im je rezultat u prvom planu. Postići gol kada su dva naša igrača na zemlji ne smatram fer i korektnim ponašanjem", kaže golman Petrovca Stefan Popović
2678 pregleda 15 komentar(a)
Bojan Božović (Sutjeska) i Miloš Kalezić (Petrovac), Foto: Milan Šapurić
Bojan Božović (Sutjeska) i Miloš Kalezić (Petrovac), Foto: Milan Šapurić

Sutjeska je pobijedila Petrovac pod Malim brdom sa 1:0 i sačuvala pet bodova prednosti na vrhu u odnosu na Budućnost.

Velika tenzija podigla se nakon odlučujućeg gola, koji je postigao Libijac Zakarija u 75. minutu.

Domaći fudbaleri i stručni štab bili su ljuti na Nikšićane, smatrajući da su trebali da izbace loptu u aut kako bi se ukazala pomoć igraču Petrovca, koji je ležao na travi.

U nastavku akcije Zakarija je dao gol, nakon čega je trener Petrovca Rudolf Marčić ušao u raspravu sa trenerom Sutjeske Nikolom Rakojevićem, pa mu je sudija Miloš Novović pokazao put u svlačionicu.

"Zaista ne bih komentarisao utakmicu, već nešto drugo", kazao je golman Petrovca Stefan Popović, čija je ekipa nakon petog uzastopnog poraza samo na četiri boda iznad zone baraža za opstanak.

"U sportu i životu uopšte smatram da je obraz najpreči, a igrači Sutjeske su danas pokazali da im je rezultat u prvom planu", nastavio je Popović.

"Postići gol kada su dva naša igrača na zemlji ne smatram fer i korektnim ponašanjem. Pogledajte naš meč protiv Zete, kada smo bili u sličnoj situaciji, pa smo se ponijeli sportski", istakao je golman Petrovca.

Iz tabora Sutjeske nisu komentarisali taj detalj, smatraju da su sasvim zasluženo osvojili tri boda, kojim su napravili novi veliki korak ka tituli.

"Dobro smo otvorili meč, od početka smo bili bolji, imali smo više prilika da i ranije postignemo gol. Ipak, dali smo ga na vrijeme i osvojili velika tri boda na terenu na kojem smo posljednji put poraženi ove sezone", kazao je vezista Sutjeske Branislav Janković.

Sutjeska tačno pola godine ne zna za poraz - ukupno 21 utakmicu, u prvenstvu i u Kupu.

Bonus video: