Golubović: Ne treba da potcijenimo Vels

"Mislim da će puno toga zavisiti od nas, od onoga što mi pokažemo" ističe Radivoje Golubović, univerzalac Budućnosti
0 komentar(a)
Golubovic, Foto: Luka Zeković
Golubovic, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.09.2011. 19:50h

Mlada reprezentacija je prvi put u kvalifikacijama na ispitu pred domaćom publikom, a velike ambicije na novoj provjeri - predstojeći meč sa Velsom pod Goricom pokazaće da li je četa Duška Vlaisavljevića spremna da iskoristi povoljan žrijeb i zakorači ka baražu za plasman na Prvenstvo Evrope (u prethodna dva ciklusa naša selekcija je osvajala treće mjesto). “Sokolima” u svakom slučaju ne fali optimizma, a pozitivnu atmosferu podgrijava i činjenica da je zdravstveni bilten povoljan...

"Vjerujem da će i kapiten Stefan Nikolić biti spreman da zaigra, to je izvjesno. Puno nam zavisi od naredne utakmice sa Velsom, nadam se da ćemo osvojiti tri boda. Mislim da će puno toga zavisiti od nas, od onoga što mi pokažemo" ističe Radivoje Golubović, univerzalac Budućnosti.

Nakon neočekivanog poraza na gostovanju u Jermeniji, “mladi sokoli” nemaju, međutim, previše prostora za kalkulacije. Naša selekcija je prethodno slavila protiv autsajdera Andore na otvaranju kvalifikacija, takođe u gostima...

"U Jermeniji smo igrali na malom terenu, po lošim uslovima, imali smo i dug put. Ne bih se, međutim, vraćao na tu utakmicu. Sada mislimo na Vels, znamo šta nam je cilj u narednom meču. Sigurno da je Vels fizički spremna ekipa, igrali smo sa njima u omladinskoj konkurenciji. Ne smijemo da ih potcijenimo. Spremni smo, a mislim da nam je test sa Mogrenom bio od velike koristi. Mislim i da će naš protivnik igrati na bod" dodao je Golubović.

A pozitivna okolnost je što selektor na posljednjim mini-pripremama ima širok izbor fudbalera, konkurenciju su zaoštrili braća Adan i Dino Rebronja, koji su igrali za mlađe selekcije Švajcarske. Pitanje je, međutim, da li će njih dvojica imati pravo da nastupe u utorak veče (naš Savez čeka dozvolu Fife)...Ukoliko ne budu mogli da zaigraju pod Goricom, Vlaisavljević će moći da računa na njih protiv istog protivnika u narednom mjesecu (gostovanje u Velsu je 8. oktobra).

"Imali smo dosta vremena da se spremimo, nadam se da neće biti nikakvih problema. A veliki plus je i što su nam se priključili Stefan Savić i Saša Balić. Mislim da ne treba trošiti riječi o tome koliko će nam njih dvojica značiti u narednom okršaju" zaključio je Golubović.

Bonus video: