Grant odlazi, Rašović ili Vermezović na klupi Partizana

U svakom slučaju, u Humskoj se očekuje burno ljeto, a Grantu, kome ugovor ističe u junu 2013. godine, otkaz bi trebalo da bude uručen po završetku sezone
58 pregleda 0 komentar(a)
Avram Grant, Foto: Partizan.rs
Avram Grant, Foto: Partizan.rs
Ažurirano: 07.05.2012. 18:13h

Uspio je Avram Grant da sačuva prednost nad Crvenom zvezdom koju mu je ostavio Aleksandar Stanojević, ali za Izraelca se može reći da nije zadovoljio očekivanja u Srbiji.

Istina, mnogi i nisu imali prevelika očekivanja, s obzirom na to da se u nekim Grantovim bivšim klubovima o njemu ne govori u supelativima...

Tri uzastopna poraza u derbijima uticala su na to da slika o Grantu ni u Srbiji ne bude najljepša, a javna je tajna da Izraelac, pored toga što mu navijači konstantno zvižde, ne uživa više podršku ni u svlačionici, ali ni u upravi.

Naime, prema informacijama "Mocart sporta”, veoma su male šanse da Grant i sljedeće sezone predvodi Partizan, a krug potencijalnih kandidata za njegovog nasljednika već se sveo na samo dva imena. To su Vuk Rašović i Vladimir Vermezović!

Rašović (39) je Partizanovo dijete, odigrao je preko 200 utakmica za „crno-bijele”, a ostao je u Humskoj i kada je počeo trenersku karijeru.

Bio je asistent i Goranu Stevanoviću i Aleksandru Stanojeviću, a trenutno je šef stručnog štaba Teleoptika, s kojim bilježi veoma dobre rezultate u Prvoj ligi Srbije.

Odlično poznaje kako aktuelni igrački kadar Partizana, tako i potencijale u mlađim kategorijama, s obzirom na to da svaki dan provodi na "Zemunelu” i mogao bi bez problema da odmah "uskoči u vatru".

Ali neki bi mu kao minus sigurno prišili - neiskustvo.

Vladimir Vermezović (48), sa druge strane, ima iskustvo, a takođe je Partizanovo dijete.

On je već bio šef stručnog štaba „crno-bijelih” 2004. i 2005. godine, a tada je postigao veliki uspjeh u Ligi UEFA, pošto je prezimio u Evropi i stigao do osmine finala, gdje je eliminisan od kasnijeg pobjednika tog takmičenja CSKA iz Moskve.

Potom je Vermezović kratko radio u slovačkom Spartaku iz Trnave, a do skora je vodio južnoafričke Kajzer Čifse.

Na jugu Crnog kontinenta Vermez je boravio od 2009. godine.

Bio je veoma ozbiljan kandidat za selektora Srbije do pre nekoliko meseci.

Ono što bi moglo da predstavlja problem jeste činjenica da nije omiljen kod Partizanovih navijača...

U svakom slučaju, u Humskoj se očekuje burno ljeto, a Grantu, kome ugovor ističe u junu 2013. godine, otkaz bi trebalo da bude uručen po završetku sezone.

Bonus video: