Grbalj iz problema izašao još jači

Grbalj je u drugom dijelu četvorokružnog prvenstva doživio samo jedan poraz i to na gostovanju prvaku
519 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaler Grblja
Fudbaler Grblja

Očajan start ove sezone u Telekom 1. CFL nije poremetio Grbalj i negativno se odrazio na njegovu igru. Klub iz Radanovića se u posljednjoj deceniji pokazao kao stabilan prvoligaš, pa je polusezonu završio sa polovičnim učinkom - po šest pobejda i poraza uz sedam remija.

Podatak da bolju gol razliku od šestoplasiranog Grblja (20:13), imaju samo jesenji prvak Sutjeska (27:12) i drugoplasirana Zeta, pokazatelj je da reztultat nije ispratio i dobru igru.

- Izgubili smo neke utakmice sa 1:0, koje nije trebalo. Ali kada iziđete pred svoju publikom na teren sa velikim očekivanjima, a on nije dobro pripremljen, tada ne zavisi sve od vas. Klub je ljetos bio u krizi, teren loš a početni poraz kući je uticao da se u igrače uvuće nervoza...Ipak, mi smo sredinom septembra uspjeli da zbijemo redove, i od tad smo doživjeli svega dva prvenstvena poraza - objasnio je Vesko Stešević, trener Grblja.

Njegova ekipa je u drugom dijelu četvorokružnog prvenstva poražena samo na terenu Sutjeske.

- Dobio sam grupu igrača kojoj vjerujem, i koja je osvojila čak više bodova na gostovanjima nego kući. Naravno da u klubu razmišljamo i o pojačanjima, ali to tek nakon sagledavanja nivoa do kojeg se stiglo u konsolidaciji kluba. On je ljetos bio u velikoj krizi, ali grupa ljudi koja je preuzela rad na konsolidaciji rekao bih da je na pravom putu. Teren je tokom sezone popravljen, a puno smo uradili i na praćenju igrača iz podmlatka i njihovom priklučivanju i adaptaciji na obaveze u prvom timu - nastavlja Stešević.

Svjestan sam da će tokom zime biti odlazaka, možda i dolazaka novih igrača, ali sam siguran da ćemo većinu ekipe uspjeti da zadržimo. Nakon lošeg starta u klubu su zadovoljni jesenjim dijelom, iz kojeg smo izašli sa tri boda više u odnosu na prošlu godinu. To nije bilo lako, jer liga je više nego izjednačena, sve ekipe su blizu i čak ni Sutjeska nije uspjela da daleko odmakne kao što je bio slučaj prošle sezone - zaključio je trener Grblja.

Bonus video: