Grbić: Osjećaj je nevjerovatan

Kapiten Mogrena bio je standardni član mlade selekcije, a sada je jedini debitant na Kranjčarevom spisku
0 komentar(a)
Petar Grbic_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Petar Grbic_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 21.03.2011. 22:14h

Kapiten Mogrena Petar Grbić, ujedno i jedini debitant na Kranjčarevom spisku, sa velikim uzbuđenjem je prenosio utiske iz A selekcije neposredno pred početak treninga u kampu na Starom aerodromu.

Grbić je bio standardni član mlade reprezentacije, a sada ga čeka još veće iskušenje...

- Nevjerovatan je osjećaj, jer kada počnete da igrate fudbal sanjate da igrate za A reprezentaciju. Uzbuđenje je još veće zbog uspjeha koji je ostvarila naša reprezentacija u minulom periodu. Igrači su me maksimalno korektno prihvatili, vjerujem da ću opravdati poziv - kazao je Grbić, koji je priznao i kako doživljava atmosferu u svlačionici A tima.

- Malo je čudno, jer sam utakmicu sa Švajcarskom zajedno sa drugovima odgledao sa tribina, a radovao se nakon meča sa Engleskom. Sada sam tu, zajedno sa njima, nadam se da će sve biti super!

Nakon otkazivanja azijske turneje, Grbić bi mogao da debituje u svom gradu...

- Bilo bi dobro da smo igrali sa Japanom i Južnom Korejom, ali i ovako je ispalo odlično. Uzbekistan ima jaku selekciju, drago mi je što ću debitovati u Podgorici, u gradu u kom sam rođen i u kom sam napravio prve fudbalske korake - rekao je Grbić.

Kapiten Mogrena mogao bi da bude i alternativa Simonu Vukčeviću, koji protiv Bugarske nema pravo nastupa zbog parnih kartona.

- Ukoliko budem igrao, nadam se da ću biti dostojna zamjena Simonu - istakao je Grbić.

On je stigao na pripreme nakon poraza kraj Bistrice, koji je uzdrmao lidera Mogren. Prednost jesenjeg prvaka se istopila, jer lider ima samo bod više od Budućnosti. Mogu li da se zanemare klupski problemi?

- Pokušaću da ih zaboravim dok sam u reprezentaciji. A isto će biti i kada se vratim u klub iz reprezentacije, tada ću razmišljati o Mogrenu. Budućnost nam je prišla na bod, ali i dalje smo prvi. Prvenstvo je dugo, moramo dalje. Ako ih dobijemo u Budvi, sve će biti super - rekao je Grbić.

Kapiten Mogrena je potom “replicirao” Bećiraju, koji je izjavio da vjeruje da će Budućnost biti prava na Lugovima...

- Naravno da će Bećiraj to da kaže, svi znamo koliko ga vole ljudi u Podgorici. Mi, međutim, imamo mnogo bolju ekipu od Budućnosti. Nadam se da će taj derbi odlučivati i da ćemo po ko zna koji put od kada sam u Mogrenu pokazati da smo bolji - zaključio je Grbić.

Bonus video: