Savić asistirao za pobjedu Atletika, Real izbjegao debakl

Madriđani su u prvom poluvremenu vodili 2:0, činilo se da imaju sigurnu pobjedu u džepu, ali je domaćin u nastavku uspio da izjednači, istina na kratko...
769 pregleda 0 komentar(a)
Atletiko Madrid
Atletiko Madrid
Ažurirano: 15.12.2018. 18:22h

Asistencijom Stefana Savića i realizacijom Antoana Grizmana, Atletiko Madrid je uspješno prebrodio teško gostovanje Valjadolidu na "Zorilji" - 3:2.

Grizman je u prvom poluvremenu asistirao Nikoli Kaliniću, a zatim realizovao penal doduđen uz pomoć VAR tehnologije za, činilo se, sigurnih 0:2.

Valjadolid je, međutim, u nastavku napravi ogroman pritisak, a odbrana "kolćonersa" dva puta je popustila nakon kornera - Kalero i Saul (autogol) su u razmaku od šest minuta matirali Jana Oblaka.

Domaći fudbaleri i navijači bili su u delirijumu, činilo se da je Valjadolid bliži trećem golu, ali su gosti ipak imali klasu više - dodavanje Savića i rezantan udarac Grizmana nakon kornera i gužve u šesnaestercu, 10 minuta prije kraja, izjednačili su Atletiko na vrhu tabele sa Barselonom. Katalonci imaju meč manje, a odigraće ga večeras, protiv Levantea Nikole Vukčevića na "Nou Kampu".

- Znamo da možemo puno bolje, ali ovo je veoma važna pobjeda na starni - kazao je junak trijumfa Antoan Grizman.

Luka Modrić, najbolji igrač Reala, pokazao je navijačima Zlatnu loptu pred početak duela sa Rajo Valjekanom, a onda su on i njegovi saigrači morali da prođu kroz pakao za minimalnu pobjedu (1:0).

Djelovalo je da će sve biti mirno kada je Benzema u 13. minutu doveo domaćina u vođstvo, ali je vrijeme prolazilo, nije bilo drugog gola... A onda, u 92. minutu, golman Kurtoa i bek Karvahal su čudesno sa gol-linije spasili evropskog šampiona.

Real je treći, sa dva boda manje od Barse, ali i utakmicom više

Hetafe je u prvom meču dana na svom terenu savladao Real Sosijedad sa 1:0. Jedini gol na meču, vrijedan tri boda, postigao je Horhe Molina već u trećem minutu.

Hetafe je upisao šestu pobjedu od početka šampionata i peti je na tabeli sa 24 boda. Na drugoj strani, Sosijedad je vezao treći uzastopni poraz i nalazi se na 13. poziciji sa 19 osvojenih bodova.

Rezultati
Hetafe - Real Sosijedad 1:0

Molina 2.

Valjadolid - Atletiko Madrid 2:3

Kaljero 57, Saul (autogol) 63 - Kalinić 26, Grizman 45 (penal), 80.

Real Madrid - Rajo Valjekano 1:0

Benzema 13.

Eibar - Valensija (20.45)

Nedjelja

Sevilja - Đirona (12)

Espanjol - Betis (16.15)

Ueska - Viljareal (18.30)

Levante - Barselona (20.45)

Alaves - Bilbao (21)

Bonus video: