Grof izgubio od svog Amkara

"Recite mi vi, ko je posljednji put pobijedio ovdje u Permu", odgovorio je Božović ruskom novinaru koji je tražio objašnjenje za poraz
52 pregleda 0 komentar(a)
Grof, Foto: Vesko Belojević
Grof, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.09.2013. 18:13h

Miodrag Božović Grof poražen je u gradu u kojem je stekao fudbalsko ime u Rusiji - njegov Rostov izgubio je sa 1:0 od Amkara u Permu u 10. kolu ruske Premijer lige.

Duel na stadionu "Zvezda" odlučen je u 13. minutu, kada je nekadašnji bugarski reprezentativac Blagoj Georgijev sjajno prošao po desnoj strani i centrirao u petarac, a a štoper Rostova Djakov u gužvi ispred gola Pletikose postigao autogol.

Ovo je treći uzastopni poraz Rostova, a četvrti u posljednjih pet mečeva. Loša serija je stigla nakon što je tim koji predvodi crnogorski stručni štab bio apsolutni hit u Rusiji i lider na tabeli nakon pet kola.

Ali, nakon teške serije tim sa Dona je sedmi na tabeli, što je takođe mnogo bolji plasman od ambicija kluba prije početka sezone, a koje su vezane za opstanak u ligi.

Rostov je u nastavku igrao mnogo bolji fudbal, sabio je Amkar u njegov šesnaesterac, a veliku šansu za izjednačenje promašio je rezervista Poloz u sudijkoj nadoknadi.

Božović, koji je vodio Amkar u dva navrata (2008. godine, potom u sezoni 2011/12) imao je zanimljiv razgovor sa novinarom Televizije "NTV Plus" nakon meča.

Kakvi su utisci nakon poraza?

"Veoma je teško pobijediti Amkar na ovom stadionu. Bili su bolji u prvom poluvremenu, Bugari Peev i Sirakov su nam pravili velike probleme po desnoj strani, igrali su sjajno, takođe i napadač Jakubko. U drugom poluvremenu smo mi bili bolji, imali smo mnogo dobrih trenutaka i mislim da je utakmica trebala da se završi neriješeno, ali pobijedio je Amkar.

Rostov je počeo sezonu veoma dobro, a sada je stigla recesija. Imate li objašnjenje?

"Imam. Na početku smo igrali sa Tomom i Volgom, ekipama sa kojima možemo da se nosimo, a onda su došli na red Dinamo, CSKA i Zenit".

A Amkar?

"Recite mi vi, ko je posljednji put pobijedio ovdje u Permu", zaključio je Božović kontrapitanjem.

Amkar je peti na tabeli i još nije izgubio na svom stadionu ove sezone.

Crnogorski reprezentativac Mitar Novaković ostao je na klupi Amkara, baš kao i Nemanja Nikolić, nekadašnji igrač Grblja, koji nosi dres Rostova.

Za Rostov slijedi nešto lakši raspored, utakmice kod kuće sa Uralom i Krila Sovjetov, kao i gostovanje Kubanu u Krasnodaru.

Spartak i Zenit vode na tabeli ruske Premijer lige nakon 10 kola sa po 23 boda, u stopu ih prati Lokomotiva (22), koja je juče lako slavila na gostovanju Uralu (3:0).

U derbiju začelja Tom je kod kuće savladao Volgu sa 1:0 i upisao drugu uzastopnu pobjedu, a cijeli meč za tim iz Tomska branio je crnogorski reprezentativac Mladen Božović.

Bonus video: